Måndag

Så var det måndag och ny vecka. Helgen gick alldeles för fort.
På lördagen tog vi (Henrik, mamma, pappa och jag) en utflykt till lite småbyar runt Hitchin, och på kvällen blev det en girls night out för min del med Clare och Emma.


Mamma, Pappa och jag på pub i byn Great Offley


Clare och Emma

Igår förmiddag åkte vi till Salisbury för att besöka Helen, Steve och pojkarna (de växer så fort...) Det är alltid lika roligt att träffa dem. Helen bjöd på underbara våfflor och lasagne, sedan blev det lite lek och fotboll och ett besök på Adams skola innan vi for tillbaka till Hitchin på kvällen .

   

Idag påbörjade jag min andra introduktionsvecka inför nya jobbet. Idag stod det hjärtlungräddning samt pain management och infection control på schemat. Dagen gick rätt fort då det var intressanta ämnen som berördes. Inte lika farligt heller att sitta inomhus idag , då regnet har öst ned utanför!
Ikväll har mamma, pappa, Henrik och jag varit på puben och ätit och druckit gott!

Medicin management

Den dag har fortsatt i samma anda som de tidigare, dvs ca 8 timmars spenderande på sjukhusets utbildningcentra, när solen skiner så fantastiskt utanför!
Idag har det handlat om medicin management, lite mer intressant än föregående dygn får jag väl lov att säga. Givande för min del, då jag kunde bekanta mig med lite läkemedel som används här, regler/rutiner kring läkemdelsordnationer och vad man får lov att göra och inte. Blev lite skrämd dock, det är så mycket man inte får göra om man inte gått kurser hit och dit, och annorlunda rutiner som jag inte är van vid. Tex. kommer jag inte få sätta någon pvk eller ge något intravenöst, detta får du först göra efter att du gått en kurs, och det kan du tidigast göra efter 6 månaders arbete. Blodprov får man tydligen inte heller ta hur som helst. Sedan kommer vi till det här med att koppla blodtransfusion, ge narkotikaklassade preparat och ge något intravenöst, för allt detta krävs att man är två personer som checkar! Förstår inte hur de hinner med detta, då de inte verkar vara överdrivet många i personalstyrkan! Återstår att se.... ja, nu har jag väl tråkat ut er med allt mitt sjukhusprat!



Solen skiner för fullt här och vi har haft riktigt fina dagar, nu hoppas jag bara att det fortsätter så till helgen då jag är ledig. På söndag skall vi (Mamma, pappa, Henrik och jag) åka till Salisbury och hälsa på kusin Helen med familj, skall bli så kul!

   
Några bilder från förra sommaren när vi besökte dem

Åter i "skolbänken"

Hej!

Har varit så otroligt trött senaste dagarna att jag inte orkat blogga. Det tar på krafterna att sitta i "skolbänken" igen. Vi har  föredrag eller vad man nu skall kalla det från kl. 9 till 16.30 varje dag. Dessa har hitintills handlat om bl a customer care, child protection, infection control, diabets management, health and safety, clinical audit and induction to the Trust. Vissa är mer sömnpiller än andra! Imorgon har vi medicin management hela dagen...

Har naturligtvis också lycktas dra på mig en förkylning pga air condition i studiesalarna, mindre kul!
Mamma och pappa är fortsatt här och skämmer bort oss med lagad middag och diskning och annat smått och gott. Nu när vi båda är borta på jobb om dagarna, passar de på att se sig omkring här i Hitchin och njuta av det fina vädret på fikens uteserveringar.

Dags att krypa ner i sängen! Sov gott!

London + Wakeboard

Dagarna går så kvickt. Nu är helgen över, och vi har hittat på mycket skoj. Igår bar det av till London. Det blev besök på Harrods, alltid lika kul att besöka detta varuhus som verkligen har allt! Om man bara hade pengar ...
Sedan blev det en tur upp i London Eye med utsikt över London, detta uppskattades mycket av föräldrarna! Vi hann även med lite sightseeing; Big Ben, Houses of Parliament, 10 Downing Street, vaktbyte och sedan god lunch. Trötta och nöjda tog vi på kvällen tåget tillbaka till Hitchin.
   

Idag började vi tyvärr dagen med ett besök på akuten, då pappa fått problem med sitt öra. Tack och lov slapp vi vänta särskilt länge, var ute där inom en timme och med ett recept på antibiotika. Vi fortsatte sedan dagen med lunch hemma och sedan tog vi bilen till Milton Keynes för lite shopping, och sedan besökte vi Willen Lake Park, som ligger i utkanten av staden. Det är ett naturområde runt en anlagd sjö med diverse aktiviteter, bla en wakeboard-bana där man kan åka wakeboard med hjälp av en "linbana" istället för båt.



Imorgon börjar jag min första av två introduktionsveckor på nya jobbet!

Sverigebesök

Ursäkta att jag inte bloggat på några dagar, har helt enkelt inte hunnit!
Igår kväll hämtade vi upp mina föräldrar på flygplatsen, de är här för att stanna i ca 2 veckor. Det är så roligt att ha de här och visa dem allt runtikring.
Idag började vi dagen med att visa dem den "vackra" staden Luton (ironi), som ligger söder om Hitchin, och sedan dess motsats Letchworth Garden City, som ligger norr om Htichin. Luton är en grå, tråkig industristad om inte har mycket att erbjuda, tyvärr! Letchworth Garden City däremot är en liten charmig stad med mycket grönska och mysiga butiker. De blev lite shopping och lunch i Letchworth. Sammanfattningsvis en mycket lyckad dag.

 

 



När mamma och pappa kom hit hade de med sig en massa godsaker från Sverige, åh vilken lycka! Det var falukorv, nyponsoppa, gräddsås, kaviar och sist men absolut inte minst svenska påskägg! Åh som jag längtat efter detta, konstigt, jag som annars inte är tokgalen i dessa, blev det helt plötsligt sedan jag flyttat till England.



Imorgon bär det av till London!

Easter Monday

Sista dagen på påsken och idag har vi haft Sverigebesök!
Min gamla skolkompis Elin och hennes sambo Paul har varit i England över påsk och hälsat på familj, och tog då en svängom och besökte oss innan de åkte tillbaks till Sverige. Det var så roligt att träffas, det var otroligt länge sedan vi sågs så det blev en del uppdateringar! Hoppas det inte dröjer lika länge till nästa gång Elin ;-)



Senare delen av kvällen har jag spenderat såhär...



... nämligen fylla i fler papper till det kommande jobbet...

Nu skall jag snart hoppa i säng. Godnatt på er!

Påskafton

Idag har vi pysslat hemma. Skoskåpet är nu ihopmonterat, och som ni säkert förstår  inte av mig utan Henrik! Blev kanon, rymmer en hel del av våra skor, så nu slipper vi ett skoberg i hallen. Medans Henrik monterade passade jag på att ta fram våra bröllopsfoton och göra vårt bröllopsalbum. Skall ta lite bilder på detta så ni får se.
På eftermiddagen åkte vi till Harpenden, ett jättemysigt litet samhälle som ligger söder om Hitchin. Där tog vi en fika med Niklas och Tobbe, två svenskar som också bor här och jobbar för EasyJet.
Ikväll har vi ätit en god påskmiddag.

Vet att ni har underbart väder i Sverige, här är det regn och rusk, och har varit så de senaste dagarna! Hoppas det vänder snart...

Glad Påsk!

Målning

Här kommer lite bilder från gårdagen hos Robin och Clare. Det bjöds på chili con carne med ris och guacamole samt cheesecake till efterrätt.

 

Idag har vi hämtat vår målning som vi köpte på Dominikanska Rep., och nu har fått uppspänd (säger man så?) på en ram.
Så här blev resultatet


Den är tänkt att hänga över soffan.

Påskägg

Då var påsken här igen! Jag hade inhandlat ett påskägg till Henrik som han fick i morse, det är ett ägg helt i choklad med innehåll av små chokladpraliner, mums! Jag saknar dock de gamla hederliga svenska påskäggen, som man fyller med massa lösviktsgodis. Här i England är påskäggen ofta helt i choklad av varierande storlek och smak, som ligger i kartonger dekorerade med diverse seriefigurer, barnidoler m.m
Här kommer lite exempel

 

 

och här är påskägget Henrik fick



På förmiddagen blev det ett besök på gymmet, gick ok, löpbandet tog helt musten ur mig, men fick tillbaka energin efter en dusch.
Efter lunch begav Henrik och jag oss till Argos för att köpa en kaffebryggare. Ja, nu gick det inte längre! Pulverkaffe är ingen höjdare i längden och presskaffe nä, lite jobbigt och så blev det alltid en massa blask på botten och småkorn längs kanterna. Detta blev resultatet och är helnöjd än så länge!


Ikväll väntar middag hos Clare och Robin.

Ha en bra skärtorsdag! Påskkramar

Fru ohändig

Hallå!

Så här långt kom jag med skoskåpet igår...



dvs, inte jättelångt! Usch! Instruktionen var så konstig, förstod inte alls vilka plankor jag skulle använda och så lockade såporna på tv mer än skåpet. Nytt försök idag? nä tror inte det, lämnar det nog till Henrik :-) Jag är inte så värst händig har jag kommit på!

Skoskåp

Kvällen har susat förbi. Tog bland annat en promenad med Robin och Clare, fick se deras hus som de köpt och planerar att flytta in i till sommaren. Så där kommer det nog att bli en del grillpartyn :-)

Nu skall jag försöka sätta ihop ett skoskåp som inhandlades tidigare idag. Tanken var att jag skall ha den klar när Henrik kommer hem från jobbet senare ikväll, vi får väl se hur det blir med det. Skoskåpet är sedan tänkt att stå i hallen och gömma undan en stor del av vår skosamling.

 

Åter på löpbandet :-)

Har precis varit och tränat, åh så ljuvligt det var! Trodde aldrig jag skulle uttrycka mig så om träning, men det var otroligt skönt att komma igång igen efter min sjukdomsfrånvaro! Konditionen var inte på topp, men jag kämpade på och känner mig nu mycket nöjd.


Utmaningarnas dag

Har blivit utmanad av två av mina bloggvänner!

Vi börjar med Annas utmaning:

Det här är svårare än du tror! - Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dom. - Varje svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! - Om personen som utmanade dej har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. - Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt namn som svar förutom på frågan om ditt namn.
Lycka till
!

1. Vad heter du? : Johanna
2. Ett ord på fyra bokstäver: Jakt
3. Flicknamn: Jenny
4. Pojknamn: Johan
5. Yrke: Jurist
6. Färg: Julröd (ja det är väl en färg!)
7. Klädesplagg: Jeans
8. Mat: Julskinka
9. Sak i badrummet: jacuzzi (det har väl alla i badrummet, inte sant?)
10. Plats/stad: Johannesburg
11. En orsak att vara sen: j-kla bilkön!
12. Något man skriker: JAAA!!
13. Film: Jurassic Park (hur kom jag att tänka på den? det var ju evigheter sen!)
14. Något man dricker: Juice
15. Band: Jackson Five (märks att man börjar bli gammal!)
16. Djur: Jättepanda :-)
17. Gatunamn: Jönköpingsgatan (inte många gator jag kan namnet på, men den kan jag!)
18. Bil:  Jaguar
19. Sång: Jingle Bells (oj vad mycket jul det blir hela tiden! Förstår inte, sommaren är ju på väg!)
20. Aktivitet med mer än en deltagare: Jujuitsu (stavas det så?)

Utmanar alla bloggvänner som känner för det: Carro? Lina? Petra? Sarah?


Nästa utmaning kommer från Carro

Fyra tv program jag brukar se:
  • Sex and the city
  • Emmerdale (skratta inte, det är ett mycket bra program, går varje veckodag här i England!)
  • Hm... är inte så nöjd med tv-programmen här i England...
  • ... så det blir ibland lite svenska program via webb-tv (dock ej tv4 som man ej kan se i utlandet, skärpning!)
Fyra saker jag gjorde igår:
  • Promenad i solskenet
  • Pluggade engelska fackuttryck inom medicin, upphetsande va?
  • Tvättade
  • Middag på italiensk restaurang med Henrik och Jennie
Fyra saker som står på min önskelista:
  • Resa till Nya Zeeland (kanske uppfylld snart!!)
  • Flytt hem till Sverige
  • Att Easyjet öppnar bas i Köpenhamn
  • Långt och lyckligt liv!
Fyra saker jag avskyr:
  • Sjukdom
  • Kyla
  • Otrevliga människor
  • Ha dåligt med pengar
Fyra saker jag tycker om att göra:
  • RESA
  • Shoppa
  • Umgås med familjen och vännerna (tyvärr är ni alldeles för långt borta nu!)
  • Fika
Fyra saker jag åt igår:
  • Havregrynsgröt med färska jordgubbar till frukost
  • Tacosrester till lunch
  • Calzone med getost, kronärtskocka, ruccola och chili, mums!
  • Honeycomb smash cheesecake (inte den mest nyttiga dagen, kanske!)
Fyra namn jag skulle kunna tänka mig att döpa ett barn till (förutom det/dem jag redan har):
  • Filip
  • Amanda
  • eh...
  • ... ?
Fyra jobb jag skulle vilja ha:
  • Hudterapeut
  • Inredningsstylist
  • Cafeägare (om man slipper de första tunga åren!)
  • Matskribent och stylist
Fyra snabbmatställen jag gillar:
  • Mr Koo
  • indiska snabbmatsrestauranger
  • vad svårt
  • föredrar hemlagat eller riktig restaurang
Fyra personer som jag ringer/sms:ar varje dag:
  • ingen varje dag
  • annars varierar det 
  • mailar och chattar mest sedan flytt till England
  • uppmanar mina vänner att skaffa Skype (gratis och suveränt!)
Fyra bloggar jag utmanar:
  • De som känner för det
  • Lina?
  • Anna?
  • Ja, resten har ju redan gjort den eller blivit utmanade!


Lycka till!

Solsken

Underbara vår! Visst mår man så mycket bättre när solen skiner och det börjar bli varmare? Man får helt plötsligt så mycket mer energi. Låt vädret fortsätta såhär så har vi ju sommaren runt knuten :-)

Igår kom brevet med posten, jag har nu blivit erbjuden jobb på Lister Hospital! Skall tydligen börja med att gå ett två veckors introduktionsprogram. Vad dessa veckorna ska innehålla har jag ingen aning om, kanske lite HLR och så (men två veckor!)
Lite typiskt att detta infaller precis när mamma och pappa skall komma på besök :-(

Idag har jag spenderat en stor del av dagen ute i solskenet och läst ...



Underbara vårdag!

Ikväll skall vi ut och äta italienskt, mums!

Hemlängtan och ny mobiltelefon

Idag har jag haft en väldig hemlängtan till Sverige. Vissa dagar är sådana, då man saknar familj och vänner extra mycket liksom nyponsoppa och lösgodis och att höra människor prata svenska runtikring.
Fick lite känsla av Sverige igår då vi passade på att besöka IKEA som ligger i Milton Keynes som vår utflykt gick till under gårdagen. Där köpte jag bl a Salta sillar, oj så gott!



Blev även inhandlat en del annat smått och gott under vistelsen i Milton Keynes, bl a en mobiltelefon till mig med engelskt telefonnummer. Val av mobiltillverkare var givet; Sony Ericsson och så här ser den ut, är riktigt nöjd. Vad tycker ni?

 

Idag stod det storhandling på schemat, köpte en fantastisk bukett med tulpaner, härligt vårigt!



Efter lunch kom Clare över på en fika och vi fortsatte sedan med en tur på stan. Efter en stund mötte vi upp Henrik och Robin, Clares sambo, för en kaffe i vårsolen utanför Starbuck´s, ljuvligt! Vi har haft en riktigt fin vårdag idag med strålande sol och 15 plusgrader. Antagligen det väder ni kommer få i Sverige till helgen. Skönt!

RSS 2.0