1:a advent...

... och ljuset i min stake är naturligtvis tänt!


Hade planer på att putsa fönstrena idag (då flytten börjar närma sig), men det verkar inte så lovande, regnet öser ner utanför, och smattrar fint på fönsterrutorna, hm ... tror jag kryper ned i soffan istället med min nya zeeländska guidebok och lite risgrynsgröt!

Pyssel

Håller just nu på och pysslar med en Jul-receptbok. Påbörjade den förra året, fick nu ett litet pysselsug och tog tag i det igen!




Lussebak

Idag blev det årets första lussebak, mums! Lussekatterna är gjorda på torrjäst, men det gick bra det med. Färsk jäst går nämligen inte att hitta i affären här.


Julmarknad

Lite bilder från gårdagen i London.



Julmarknad i Svenska Kyrkan!



Underbart med all svensk mat och svenska traditionsenliga juldekorationer!



Henrik passade på att köpa svenskt godis....



... och så åt vi naturligtvis köttbullesmörgås med röbetssallad!

Efter besöket i Svenska Kyrkan traskade vi till Hyde Park för lite tysk julmarknad! Julstämningen ville inte riktigt infinna sig där, särskilt inte med regnrusket som härjade!


Optiker ångest

Så var det då dags för optikern för mig idag. Usch och fy, ett besök som alltid ger mig kalla kårar och ångest! Kan väl inte vara så farligt tänker ni, eller hur? Men nästan varje gång jag satt min fot innaför dessa dörrar har domen varit starkare linser och det = sämre syn = nederlag, fattar ni? Hur som helst, idag var turen på min sida :-) Domen blev: Stabilt. Ingen försämring av synen. Allt ok. Puh! Jag dansade ut från optikern..... ikväll firar jag med glögg!

Imorgon skall jag avverka ett 12 timmarspass på jobbet, och på lördag blir det London!




Tankar kring julen...

Insåg nu, när jag läste om årets julvärd att jag i år inte kommer att få njuta av kalle anka kl. 3 och mysig svensk jultv! Lite vemod är det allt, även om jag inte tittat så noga på kalle de senaste 15 åren eller så.... men bara känslan, och att höra ljudet av kalle på tv är något alldeles speciellt.... tradition är var det är!



I år firar Henrik och jag julafton ombord på flygplanet, någonstans mellan England och Nya Zeeland. Men när vi anländer på Nya Zeeland på juldagen blir det stort familjefirande.

För att spinna vidare på julen, så skall Henrik och jag till London på lördag för lite julmarknad i Hyde Park och också göra ett besök i Svenska kyrkan där det anordnas en julmarkand, kommer nog bli mysigt värre.

Someone new

Tänkte bara dela med mig av detta fantastiska framträdande! Vilken duo!


Tillbaka på löpbandet

Äntligen tog jag steget och begav mig till gymmet idag :-)
Det var vääääääldigt länge sedan jag satte min fot där. Orsakerna har varit täppt och rinnande näsa, sverigeresor och resa till Waelsiska gränsen, och skall väl även tilläggas lite lathet! Men nu är jag tillbaka och här skall det springas på löpband som aldrig förr :-)

Regn och riktig blåst har härjat här i dagarna, inneväder med andra ord. Men nu skiner solen och inget regn i sikte så kanske en höstpromenad är på sin plats.
Ikväll blir det slapp i soffan med film och hämtmat, kan dock inte bestämma mig för vilken sorts hämtmat.....i-landsproblem eller hur?

Längtar just nu till detta;

Bay of Islands, N.Z

 

Ha en skön söndag allesammans!


Tacopaj

Nu skall det mumsas på tacopaj


Byta bostad

Insåg precis att det är fredagen den 13:e idag, hua.....

Det senaste från Englandfronten är väl att Henrik och jag har en flytt på g :-(
Vi skall inte byta land eller stad om ni tror det, vi skall faktiskt heller inte byta hus....
Vår nuvarande "landlord" har uppenbarligen problem med sitt bostadslån, och måste kanske lämna tillbaka lägenheten. Vi har därmed blivit uppsagda och glatt fått leta efter ny bostad. Tur i outuren, så visade det sig att lägenheten under oss var ute på hyresmarknaden och skulle vara ledig i början av december, så vi slog till direkt. Nu är det flytt en trappa ner den 3:e december som gäller! Planlösningen är exakt den samma som vår nuvarande lägenhet, mindre saker i som skiljer sig åt. Bara att packa och gilla läget!


Ikväll blir det tacopaj och mys framför tv:n. Idol får vänta till efter midnatt.... vilket är tidpunkten vi tidigast kan se det via tv4.se.

Här kommer förresten några bilder från vår tjejkväll förra veckan:





Fars dag

Idag är det inte vilken dag som helst utan Fars dag.

Grattis pappa!



Adventsljusstake

Har nu tillverkat min egen adventsljusstake! Kanske inte så julig i färgerna, men funderar på att ställa ljusen på ett fat med lite grankvistar runt.



Accessoar shopping

Har varit två intensiva dagar på jobbet, men tycker faktiskt att det är rätt skönt. Det gör att arbetsdagen går så himla fort.
Nu är jag ledig över helgen och har hunnit med en liten shoppingrunda på stan. Blev lite accessoar shopping - väska, plånbok och armband!



Henrik begav sig iväg till jobbet vid lunch och har ett nighstop i Dortmund. Så för min del blir det middag och drinkar med tjejerna ikväll!


Ha en underbar fredag kväll, och glöm för allt i världen inte att rösta på Mariette i Idol ikväll!!!!


Tripp till Sverige och Shropshire

Sitter nu här och mina 8 dagars ledighet är snart över, tiden går för fort...
Var en sväng till Sverige och Kalmar förra veckan. Mysig vistelse hos mamma och pappa, men ack så kallt det var i Sverige, brrr! Tur man lever söderut ;-)
Mamma lagade kroppkakor som jag glatt mumsade i mig. Hann träffa Sofie och hennes lille kille Hugo också under de få dagarna i Kalmar.


Kroppkaksmiddag, mums! 


Passade på att köpa pepparkakshus när jag var hemma :-)

Söndag eftermiddag satte Henrik och jag oss i bilen för en tur upp till Shrewsbury - Clare och Robins hemtrakter.
Shrewsbury är en stad som inte ligger så långt från gränsen till Wales. Så därför blev det naturligtvis en liten utflykt dit. Vi vandrade upp till ett vattenfall och njöt av utsikten utöver de Walesiska bergen.


Full koncentration på spelet Mexican Train


Middag på restaurang ASK i Shrewsbury


Pistyll Rhaeade Waterfall




Fantastiska vyer


Imorgon är det dags för jobb igen! Godnatt!

RSS 2.0