Längtan

Just nu har jag sådan enorm efter detta



svenskt lösgodis... åh vill ha!!!!

och ju mer jag tänker på det, desto fler svenska härligheter "poppar upp" i min hjärna;

FIL!!!
falukorv
estrella dillchips
stureost
lingongrova
räkost

saknar sverige!!

Härliga minnen!

Ja då var man hemma igen efter två dagars 12 timmars pass på jobbet. Känns knappt att man är hemma emellan dessa passen, blir bara en snabbdusch, lite mat och så hopp i säng för att ladda batterierna inför nytt arbetspass.
Nåväl jobbehelgen är över, och nu är jag ledig fyra dagar. En utav dagarna har vi planer på att besöka London då det var ett tag sedan vi var där.
Älskade H kommer hem inatt. Han har flugit från Belfast denna helgen, och fick bo på Hilton Hotel - dock tydligen inte särskilt fancy!


Igår kom det en trevlig sak med posten som framkallade härliga minnen. Nämligen lite bilder från vårt black water rafting äventyr på Nya Zeeland. När vi hade gjort denna turen skaffade vi oss en dvd skiva med lite bilder, som senare skulle visa sig vara oläslig. Så arrangören skickade oss snällt en ny skiva.
Tänkte dela med mig några bilder därifrån.






Anne Frank play

Tisdagen kändes som den försvann lika fort som den börjat. Jobbade hela dagen, och hade i det stora hela en ganska bra dag. Vi var underbemannade på avdelning, jag var ansvarig för kortvårdskirurgi-delen och hade turen att jobba med en fantastisk ssk som var timvikarie vilket gjorde det så mycket lättare.

Igår började Henrik och jag dagen med ett yogapass. På kvällen kom Clare och Robin på middag, innan vi alla fyra begav oss till en lokal teater i Hitchin. Där såg vi pjäsen Anne Franks dagbok, en mycket bra föreställning med bra skådespelare. Blev postitiv överraskad, hade inte förväntat mig så mycket då det var en lokal dramagrupp och Hitchin är ganska litet.

Teatern där vi såg Anne Frank.

Är ledig imorgon igen, sedan blir det jobb hela helgen. Henrik positionerar till Belfast imorgon för att jobba därifrån i helgen.

Kan jag beställa lite vår?

Jaha då snöade det lite här, suck! Ja, det är ju inget i jämförelse med Sverige. Knappt snön lägger sig på marken.
Men jag vill ha vår NU! Tror att jag satsar på en innemysdag hela dagen.

Sitter just nu och surfar runt på tänkbara semestrar, men inte hittat vår resa än...
Ikväll kommer älsklingen hem... då skall vi fira att han klarade sin simuatorcheck.

Imorgon dags för jobb.

Sköna söndag

...är det idag. Slappedagen nr 1 inte sant? Här har det varit rätt så kallt under natten, men inget i jämförelse med hur ni har det i Sverige! Mamma och pappa däremot de njuter för fulla muggar av värme och solstrålar, orättvist ;-)

Idag skall ta en tur till detta huset; Hatfield House, vackert eller hur?



de har bröllopsmässa där idag, så skall följa med Clare (som gifter sig i augusti) och kika runt lite.

Sol

Idag har solen visat sig en stor del av dagen. Satt ute en stund och njöt av dess strålar, temperaturen ligger runt 3 plusgrader. Läste just på aftonbladet om snökaoset i Sverige, lider med er, förstår att ni är trötta på snön nu!

Snart bär det av ut på stan till Just Desserts för en träff med Clare


Godmorgon

Sitter och njuter av en god frukost och rykande svart kaffe, en bra start på dagen!

Hade en mycket trevlig gårdagskväll, glömde naturligtvis kameran! Kate, Emma och jag hamnade på en wine bar här i Hitchin. Riktigt mysigt ställe, perfekt när man bara vill sitta och snacka lite, inga hög musik osv. Första gången jag besökte denna baren, men inte sista ;-) är för övrigt nu även VIP customer, hihi!

Imorse packade Henrik väskan och stack till Amsterdam för sin halvårliga (säger man så?) simulatorcheck. Han kommer tillbaks på måndag igen. Funderade ett tag på om jag skulle följa med, då jag är ledig till tisdag. Men bestämde mig för att strunta i det, han skulle ändå vara upptagen mycket och så har jag ju varit där rätt nyligen!
Saved some money for another trip ;-)

spara, slänga, skänka

Idag har jag en organiseringsdag. Fick ett litet ryck, började rota i garderoben, omorganiserade, slängde... osv. Hängde undan sommarjackorna, ja ni läste rätt.... har haft dem framme i hallen nu ett bra tag, men idag fick de hängas in i mörkret tills varmare och ljusare dagar (som förhoppningsvis inte dröjer alltför länge!).

Jag längtar efter sol och värme, vet att det inte var länge sedan min kropp fick njuta av detta, men kan liksom inte hjälpas kroppen vill ha mer...
Funderar på en resa i april/maj, vet inte vart bara, tips?

Snart kommer älsklingen hem, har för mig att han varit i Dortmund och Barcelona idag, då skall vi mysa med fredagsmiddag. Sedan blir det ett glas vin på stan med Kate och Emma.

Tänkte bara dela med mig av denna bra-iga låt som spelas för fullt här hemma



Valentine´s Day

jag vet... det är inte alla hjärtans dag idag... men såg filmen med samma namn på bio igår, därav min rubrik på inlägget.
Mitt omdöme om filmen för er som undrar är: Gullig film om kärlek, men inget mer. Filmen är i samma stuk som Love Actually, men bara hälften så bra.




Nu skall jag ställa mig i köket och laga färskpasta med tonfiskfilé.

update

Har varit lite dålig med att uppdatera, sorry! Jobbade hela dagen i lördags och hade en rätt intensiv dag. Men den led mot sitt slut och jag kunde pusta ut i soffan när jag kom hem utan att tänka på att behöva gå upp tidigt dagen efter.
Började söndag och Alla hjärtans dag med frukost på sängen, sedan blev det gymmet med lite löpträning, känner att jag så smått börjar komma i form igen. Efter träningen unnade vi oss lite slapp i jacuzzin och bastun som finns på gymmet. På kvällen begav vi oss till Strada, en italiensk restaurang i stan för 3-rätters middag, mums, rullade sedan hem mätta och belåtna.
Är nu ledig två dagar till och har inga direkta planer för denna dagen, blir väl lite städning och så, sedan bio ikväll med tjejerna!

Semlor

Jag kan baka semlor, oj vad stolt jag är över mig själv! Nu återstår bara en liten detalj, hur de smakar.
Den biten överlämnar jag till Henrik när han kommer hem.


Mina hemmagjorda semlor

aj aj...

hua, vaknade med sådan grym träningsvärk i morse! Tänk att yogan kan framkalla sådan värk, då kan det ju inte vara så illa träning ellerhur? Trotsade min smärta och begav mig iväg till gymmet på förmiddagen för lite träning på löpbandet, så nu känner jag mig mycket nöjd med mig själv!

Just nu håller jag på att baka lite semlor, tänkte överraska älsklingen när han kommer hem ikväll!

Fick förresten en mycket trevlig överraskning på posten från Henriks föräldrar, en fortsatt prenumeration på Amelia! Tack så jättemycket! Är något speciellt med att få en svensk tidning varannan vecka!

Happy Thursday everybody!

Yoga

Idag började jag dagen med ett yogapass. Det var inte direkt igår jag tränade yoga, så mina muskler kämpade ordentligt under dessa stretch och toning övningar. Men kul var det, så skall försöka pallra mig iväg fler gånger!



Vid lunch åkte Henrik till jobbet, han nightstoppar i Dortmund igen, och kommer hem imorgon kväll. Jag tog mig en shoppingtur på stan, och fick lite smått uträttat. Passade även på att boka bord på en italiensk restaurang i stan till söndag (alla hjärtans dag), det var inte lätt skall jag säga, de flesta restaurangerna var fullbokade! Är det likadant i Sverige?
Snart kommer Jennie hit och då blir det att laga tacopaj och dricka vin samt lite Morden i Midsomer!

Grattis

Idag är det inte vilken dag som helst utan det är Mammas födelsedag!
Stort grattis mamsen, hoppas du blir ordentligt uppvaktad där borta på Nya Zeeland!



Tillbaks på Lister Hospital

Har nu klarat av min första arbetsdag efter semestern. Dagen gick bra, inget oförutsett hände, ja jag måste nog säga att det var den lugnaste dagen jag haft sedan jag började på avd 5B. Så ingen illa första dag med andra ord!

Väl hemma i lägenheten väntade ett glas vin och lasagne som bästa maken fixat!

Kry igen

Sorry för dålig uppdatering! Känner mig nu mycket bättre och är redo att ta tag i livet igen!
Imorgon är dags att ta på sig arbetsuniformen igen, var ju rätt många veckor sedan nu, vågar inte ens räkna!

Nu: dags för en kopp kaffe...

Höjdardag?

Suck! Fortfarande sjuk, natten var avskyvärd, låg och vred och vände på mig hela tiden!
Så något jobb blir det inte för mig inatt. Inte heller har jag något sällskap här hemma då Henrik for till Dortmund imorse för ett nightstop! Får väl döda fler timmar framför tv:n.

Läste förresten häromdagen i ett sådant där årshoroskop att idag 2/2 skulle vara en av mina höjdardagar, på vilket sätt undrar jag nu?

Sjukstuga

Avskyr att vara sjuk (men vem gör inte det!) Vaknade natten som var med fruktansvärd frossa och halsont.
Så idag har jag mer eller mindre legat i soffan sovandes eller tittandes på meningslös tv. Känner mig något bättre nu ikväll, hoppas innerligt att det håller sig så.


RSS 2.0