Hobbydag






Idag har vi hobbydag i vårt hem :-)
Henrik skruvar på sin helikopter och jag gör ett album från vår Nya Zeelandresa i vintras.

oväntad ledighet


Eftersom jag jobbade igår och därmed missade yoga med min favoritinstruktör, har jag kört ett eget pass här hemma idag. Så nu har kroppen vaknat till liv!
Är ledig ända till måndag nu, då mitt arbetspass på lördag blev semester. Chefen frågade mig häromdagen om jag kunder tänka mig att vara ledig, halva avdelningen är fortfaranade stängd som bl a leder till överskott av personal. Så vi får "turas om" att ta semester! Både på gott och ont! Man vill ju inte tvingas använda sina semesterdagar men så är det ju också skönt att få lite mer ledigt nu på sommaren!

Café Rouge



Henrik jobbar till sent ikväll, passade då på att möta upp Clare för middag (det är ju så trist att äta själv).
Det blev en fransk restaurang i stan vid namn Café Rouge. Det är en kedjerestaurang i UK som varmt kan rekomenderas!

Just nu


...regnet öser ned! Skyndar mig till gymmet för lite löpträning, passar bra inomhus en dag som denna!

Today


Det blev lite ändrade planer idag. Ingen festival som det var tänkt, då varken Kate eller jag var på festivalhumör. Efter mitt yogapass på förmiddagen styrde vi kosan mot stan istället och åt en god lunch. Efteråt mötte vi upp Emma för en kaffe på torget och betraktade alla människor som invaderat Hitchin denna helgen. Sedan fortsatte vi hem till Emma för att mysa med deras nya familjemedlem Ralf, åh vilken liten mysig liten kisse! Nio veckor gammal och full av bus!

Festivaltider

Inser att jag varit lite slarvig med bloggeriet. Nyss hemkommen efter en dag på jobbet. För tillfället är det hyfsat lugnt, då halva avdelningen är stängd (spara pengar vad annars?) Detta innebär att vi har lite bättre bemanning än vanligt, även om folk får lite strödagar av semester här och där.
Nu är jag ledig några dagar. Imorgon är det dags för den årliga Rhythms of the world -festivalen här i Hitchin. Hoppas nu bara det inte regnar! Om solen skiner skall jag sitta på en filt med en öl i handen och njuta av förhoppningsvis bra musik och trevlig stämning.

Lavendel

När Henrik och hans föräldrar besökte ett lavendel fält utanför Hitchin för en tid sedan, plockade de med sig lite lavendel hem. De har nu fått torka, och idag gjorde jag badsalt av några knippen.
Hur enkelt som helst, och luktar underbart!



Onyttigt men gott...

Här bakas det varm chokladbakelse för tillfället, skall snart iväg till vänner och
tänkte att dessa godsakerna skulle få följa med!








De bakas på plats, och skall avnjutas varma!



Mums mums... trevlig söndag!

Tableplan

Idag har jag varit ledig. Vädret har dock inte visat sig från sin bästa sida, delvis molnigt och en del regnskurar. Hur som helst, efter lunch idag bar det av till Clares för att göra bordsplaceringstavla inför hennes och Robins bröllop i augusti. Har nämligen fått denna ärbara uppgift tilldelad mig.






Grunden är klar, nu skall bara namnen på vit bakgrund läggas till samt lite dekorationer!

På kvällen blev det lasagne, pavlova och girls talk!


Time flies...

Nu är jag tillbaka igen efter ett litet blogguppehåll!
Henriks föräldrar har varit över på besök, och åkte hem till Sverige igår. Vi hittade på mycket skoj, och dagarna bara flög iväg! Tyvärr var jag tvungen att jobba några dagar när de var här, men sånt är livet. Ingen semester för min del förrän aug/sep!

Under deras besök här blev det London, zoo, besök på herrgården Knebworth samt flygmuseum och air show, tack och lov jobbade jag den dagen haha!


Tower bridge, London


Lunch   

Lavendelfält utanför Hitchin


Knebworth House and garden


Knebworth House med tillhörande mark (som är gigantisk) ligger inte så långt ifrån där vi bor. Det är herrgård/slott som har mycket historia bakom sig och idag hålls där många rockkonserter regelbundet. I slutet av juli skall bla Iron maiden spela där, och 2003 hade Robbie Williams en konsert där, största musikeventet i hela UK. Imponerande!

Yoga

Idag har vi inte haft fullt lika fint väder som de andra dagarna, mulet men ändå varmt vilket är skönt.
Var på yogaklass på morgonen. Trodde det skulle vara riktigt kämpigt då jag inte kunnat gå flera veckor. Men den gick över förväntan, överträffade mig själv i vissa ställningar. Kroppen har bra minne :-)

Visste ni att denna yogaställningen som kallas plogen sägs lindra sömnproblem?




Denna ställningen sägs lindra ryggont och förbättra matsmältningen



Jag känner att yoga har stor skillnad på min kropp, är mycket rörligar än innan. Efter varje yogaklass känner jag mig lättare i kroppen och är full av energi. Så det är nog inte så illa!

Ikväll var vi hos Clare och Robin och åt en smaskig middag och spelade spel. Henrik var dock tvungen att lämna oss tidigt för att åka och jobba, flyga partyfolk till Ibiza.

Imorgon kommer Henriks föräldrar på besök och stannar till en bit in på nästa vecka, det ser vi fram emot, skall hitta på mycket skoj hade vi tänkt!

God natt på er!

Seg i skallen!

Vilken seg dag det har varit idag! Jag jobbade natten som var, och det var otroligt mycket att göra.
Innan jag åkte till jobbet blev det ingen sömn eller vila. Kom hem rätt sent på morgonen idag och bestämde mig för att strunta i att sova något, då rörmokaren skulle komma på dagen och kolla badrummet och läckan vi haft. Blev sedan ett varv med dammsugaren i lägenheten innan jag däckade i soffan på eftermiddagen och somnade till ett tag, tyvärr gjorde det att jag var helt borta när jag vaknade och otroligt seg i skallen! Dumt dumt dumt!
Det braiga är i alla fall att hålet i badrumsväggen nu är fixat! Känns bra i och med att Henriks föräldrar kommer på besök på torsdag!

Dagens inköp

Köpte denna söta topen på TK Maxx idag (ljuset i hallen får mig dock att se väldigt blek ut!)



BBQ

Igår var vi som sagt på barbeque hos en av Henriks jobbarkompisar och hans familj. Det var underbart väder, trädgården var full av folk och vi satte ute hela eftermiddagen och kvällen. Det bjöds på "vanlig" grillmat och sedan spicy indonesisk mat, som var helt fantastisk (hon kommer från Indonesien, därav matval!).
Idag har jag jobbat. Vi hade en skönt skift, sådär lagom behagligt en söndag! Imorgon jobbar jag natt och därefter är jag ledig några dagar.



Värmeslag

Nyligen hemkommen efter ett svettig arbetspass på sjukhuset. Och för att klargöra menar jag inte svettigt som i  stressigt arbetspass utan olidligt varmt. Jag vet att man inte ska klaga på värmen nu när den äntligen är här, men faktum är att det är inte vädret jag vill klaga på utan min arbetsplats som inte har någon fungerande luftkonditionering och dessa fruktansvärt varma och tajta uniformer. Nog klagat!
Imorgon är jag ledig och då blir det bbq hos en kapten på Henriks jobb och hans familj, skall bli skoj!

Nu väntar fredagsmiddag: köttbullar á la Henrik.
Happy Friday!




RSS 2.0