Livet livet...

Efter några lata dagar är jag tillbaka på banan igen :-) och har haft en dag full av to dos.
Har spenderat de senaste dagarna med vänner och njutit av livet. En önskan hade dock varit att den där underbara solen och värmen som vi hade tidigare skulle komma tillbaka, men den kommer väl förr eller senare.



Party med vännerna!



Nu skall här lagas salmon fishcakes med fetaostsallad! Yummy!


Imorgon och övermorgon väntar jobb, sedan är jag 9 dagar ledig - och har en massa skoj inplanerat!






Tekniknörd

Då var ny telefon inhandlad, och det blev just HTC desire som jag visade i förra inlägget. Så nu har man gått och blivit tekniknörd! Gillar verkligen telefonen, men vet egentligen inte om jag tycker om den här utvecklingen! Förstå mig rätt, jag gillar utveckling, men kanske det ibland blir för bra. Med dessa nya avancerade prylar finns inte då risken att människan blir så upptagen av dem att man glömmer hur man umgås på ett normalt sätt? En annan faktor som jag funderar på är all stress de skapar, att alltid vara "uppkopplad" osv. Jag själv är handikappad när Internet slutar fungera, usch man blir ju rädd för sig själv! Men man får väl sätta en begränsning på sig själv antar jag, ta det med måtta, som den typiska svensk man är :-). Nog funderat och analyserat!

Hur som helst, nu kanske det framöver bjuds på ett blogginlägg från min kära telefon!

Måndag

Jag antar att de flesta av er har njutit av det underbara vädret som varit i helgen, både här i England och i Sverige.
Tyvärr har inte en enda solstråle nått min kropp :-(  då jag spenderat hela lördagen OCH söndagen på sjukhuset, och inte som patient då utan jobbat! Snacka om otur! Jag har ett nattpass kvar på jobbet, sen är jag ledig lagom till det blir lite svalare, haha! Men börjar ju inte förrän 19.30 ikväll, så skall nog kunna komma ut en sväng och känna på värmen.
Tänkte även hinna med att kika på en ny mobiltelefon idag, både Henrik och jag har funderingar på denna telefonen

Gott bröd

Har äntligen hittat ett gott, fiberrikt bröd! Jag skall säga att det är inte lätt i detta landet att finna det. De har mestadels ljust rostbröd, och jag har verkligen saknat det svenska lite mer grova brödet.



Idag har jag spenderat i stort sett hela dagen ute och förbättrat mina fräknar på näsan. Underbart att sitta och njuta av solens strålar. När jag promenerade hemåt nu på eftermiddagen njöt jag av hur grönt och vackert allt är runtikring, syrén som blommar och hundkex längs stigarna - jag älskar sommar!

Lunch på stan

Igår spenderade jag hela dagen på jobbet, och stupade i säng när jag kom innanför dörren.
Men idag är både H och jag lediga, så vi började dagen med onsdagens sedvanliga yogapass. Sedan blev det en tur ut på stan. Vi åt lunch på en mysigt litet café som vi inte provat innnan, och blev inte besvikna!





En glass i solen

Hemkommen från ett besök på biblioteket, lånade tidning och guidebok, så nu skall här läsas!


Hitchin library

Solen skiner och det är runt 15 grader. Så på vägen hem blev den glass för att fira att sommaren är på väg, hihi!


Puh...

... älsklingen har landat , och är på väg hem!
Planer för eftermiddagen är käk hos Albin och sedan bio; Robin Hood.
Trevlig söndag kväll!


Mer aska...

Askan från Eyjafjallajokull vulkanen fortsätter påverka omvärlden, har tydligen varit mer aktiv de senaste dagarna.
Åter igen är det inställda flyg. Läste alldeles nyss på BBC hemsida att många flygplatser i UK kommer att stängas under dagen, suck! Än så länge oklart om London flygplatserna. Henrik är just nu uppe i luften någonstans över Tyskland. Förhoppningsvis stänger ej Luton flygplats och han kan komma hem i eftermiddag


Scrapbooking

Kom just på att jag aldrig visade er den där födelsedagspresenten som jag pysslade på.
Den var till världens bästa 1 åring som fyllde år i början på månaden; Charlie!

Scrappade ett album med foton av honom och hans närmaste och käraste.










Fredagsmiddag

Här har vi precis ätit god fredagsmiddag; färsbiffar med pinjenötter med potatiskroketter och getoströra.


Grundreceptet hittade jag på arlas hemsida, la sedan till lite fler ingredienser bl a basilika och persilja.
Fantastiskt gott, rekommenderas!

Jobb, jobb

Börjar så smått vakna till liv efter mina två nätter på jobbet. Har haft två vitt skilda nätter. Första natten var stressig och satt inte ner mycket medan andra natten var hur lugn som helst, patienterna sov som stockar och inte en enda inläggning trots flera lediga sängar.
Nu ledig några dagar, helgen är en open book - härligt!

Sjuksköterskans dag

Blev en vända till gymmet på förmiddagen och avverkade en runda på löpbandet. Har sedan uträttat några ärenden på stan. Skall snart hoppa i bingen för att få lite sömn innan mitt nattskift på jobbet.

Idag firas sjuksköterskans dag i England. Har till och med sett kort att skicka och ge bort i butikerna för denna dag, engelsmännen älskar sina kort! Firar man denna dag i Sverige? har i alla fall inte hört talas om den.


Och så var helgen slut...

Igår hade vi riktig söndag och myste och slappade. På kvällen blev det sällskapsspel, perfekt avslutning på helgen tycker jag!






Mexican food

Igår var vi och åt på mexikansk restaurang med Robin & Clare.
Och för att kunna njuta ordentligt av en massa mat hade Henrik och jag besökt gymmet på dagen och kört ett ordentligt träningspass!







Idag har Henrik och jag lite planeringsdag för sommaren, dvs när vi kan tänkas åka hem osv.

Dagens bild

Skön bild eller vad? Ser ni den tredje surikaten som får agera soffa!

Bild från Expressen.

Bra start på dagen!

Välkommen underbara fredag! Jag börjar dagen nyttigt (för att säkert avsluta den väldigt onyttigt!) med färskpressad apelsinjuice och smoothie på färska jordgubbar!
Henrik kommer hem från sitt nightstop i Dortmund idag och vi har hela helgen ledig tillsammans, inte ofta det händer skall jag säga. Ofta är det antingen han eller jag som jobbar någon utav dagarna, blir ju så med de jobben vi har!


Stressig dag

Benen värker och tusen saker snurrar i skallen på mig! Hade en stressig och tung dag på jobbet idag. Men nu är arbetsdagen över och jag är hemma, med fötterna i högläge!
Tror jag ska mysa framför ett avsnitt av Svenska Hollywoodfruar och med äppelpaj som blev över från gårdagens fika.

Bergsbestigning på yogaklassen

Inte mycket har hänt idag. Började dagen med ett yogapass. Tungt som attans var det idag, varenda yogaställning kändes som att bestiga ett berg. Fortsatte sedan dagen med städning och "plock" här hemma.
Skall nu titta på filmen Arn - tempelriddaren med Henrik, Albin och Tobbe.


Hål i väggen



Vattenläckan är lokaliserad, och så här ser det ut i vårt badrum nu.

Semesterbilder

Trött och riktigt seg i kroppen var jag när klockan ringde 06.15 och det var dags att kravla ur sängen. Men väl på jobbet och efter en kopp kaffe piggade jag på mig och dagen blev riktigt bra. En lugn och skön söndag med lagom mycket att göra på jobbet.

Tänkte bjuda på lite fler bilder från vår semester i Turkiet, och närmare bestämt Beldibi som ligger söder om Anatalya vi medelhavskusten. Vårt hotell var toppen och där spenderade vi större delen av semestern då det var en stor resort med mycket utbud. En dag hyrde vi dock en bil för att uppleva Turkiet. Vi besökte Aspendos som var en grekisk stad under antiken och som hade en magnifik teater som är oehört välbevarad.

Aspendos teater







Vi besökte även ett imponerande vattenfall - Kursunlu som låg i en härlig oas.





Vi träffade också nya vänner på vår resa, svenska Charlotta och Theodor som vi hade otroligt roligt med.



Vi njöt av vacker soluppgång



Tillbaks på hemmaplan

Precis hemkommen efter vår resa till Turkiet. Så nu är man tillbaka i verkligheten igen, suck... När man är borta på semester glömmer man alla bekymmer och lever i en liten drömvärld, en underbar känsla! Men utan verkligheten hade ju inte denna drömvärld funnits ellerhur? Vi har haft en fantastisk semester med sol, bad och avkoppling och också lärt känna nya härliga människor!
Nu väntar sängen för min del, då jag börjar jobba imorgon!
God Natt!

RSS 2.0