En arbetsdag i luften

Tänkte dela med mig några riktigt fina bilder från en utav Henriks arbetsdagar.

Henrik på väg mellan Luton och Bordeaux.





Fotograf: Robin Evans

Thanks Robin for great pictures!!!

30-årsdag och kräftskiva

Igår var det Henriks 30-årsdag. Tyvärr blev han schemalagd att flyga till Istanbul, men kom hem på kvällen så vi fick fira honom lite. Det blev kombinerad kräftskiva och födelsedagskalas med Clare och Robin. Våra engelska vänner hade aldrig befattat sig med oskalde kräftor, så det blev en ny upplevelse för dem. Från att först ha tittat skräckslaget på dem (läs Clare) och någon kommentar om att "de har ju ögon" så vart det många kräftor som slukades och verkade gå hem mycket väl! Till kräftorna serverades det focacciabröd, ört-och vitlökspaj samt sallad. Till efterrätt blev det hemmagjorda glassfyllda citroner.







Och ingen kräftskiva är väl komplett utan lite snapsvisor. Lyckligtvis hade vi ett sånghäfte med svenska snapsvisor översatta till engelska, så det blev lite av den varan också!



Lite sovmorgon blev det idag. Sedan dags för ett träningspass på gymet, känner att jag börjar få in en rutin nu, måtte jag bara inte bli sjuk eller nåt så detta nu förtstörs!

På eftermiddagen besökte vi Hatfields outlet galleria, handlade lite smått och gott, bl a nya härliga fluffiga handdukar!

Snart dags för sängen och min bok..... god natt!
Ja just det, imorgon (tisdag) får ni inte missa Idol och Mariette! Rösta som bara den på denna fantastiskt duktiga tjej!!!



kommande 30-årsdag

Nattens arbete gick i lugnets tecken. Kändes som jag mest gick runt med morfinspruta mellan patienterna :-)
Väl hemma blev det 4 timmars sömn, går ju faktiskt inte att sova mer när man skall ställa tillbaka dygnet.

När Henrik i eftermiddags kom hem från sitt nightstop i Dortmund tog vi en tur till stan och en kopp kaffe i solen. Ah, vilket underbart väder, kan inte tro att det är slutet på september.


Imorgon är det älsklingens 30-årsdag, och "snälla Easyjet" har ändrat hans schema från stand by till att flyga till Istanbul :-( vilket betyder att han är borta i stort sett hela dagen! Men lite firande blir det senare på kvällen med Clare & Robin.

Nu skall jag titta på gårdagens Idol.....



Kram.

Nattjobb

Solen skiner och jag har lust att njuta av det som bara den med promenad och kanske en kaffe på något fik, men nej nej. Maten är snart klar och sedan blir det att göra sig iordning för en natt på jobbet :-( Livet är hårt!
Henrik är för tillfället i Dortmund, där han har nightstop, men kommer hem imorgon eftermiddag igen!

Ha en bra fredag kväll! och glöm ej titta på Idol, själv får jag ta igen det imorgon!

Vackra blommor

Njuter för tillfället av denna vackra bukett, som väntade på mig när jag kom hem efter min jobbhelg.
Tack älskling!


Tisdag.

Hemskt vad dagarna går fort när man är ledig. På förmiddagen blev det ett besök på gymmet, och idag gick det riktigt bra på löpbandet, blev till slut 5,5 km. Efter lunch traskade Henrik och jag iväg till vår GP=vårdcentral. Där skulle vi träffa en sjuksköterska för en hälsokontroll som är obligatoriskt när man registrerar sig på en vårdcentral. Besöket blev kort och smärtfritt.

Senare delen av eftermiddagen blev det lite shopping i Luton, dock inga större inköp. Är riktigt sugen på lite nya höst- och vinterkläder, och så mycket fint det finns i butikerna nu, denna mysiga klänningen har jag spanat in .....



Nu är det snart dags för middag, pallea med chorizo och räkor, och till det vitlöksbröd. Sen hem till Clare och Robin. Imorgon väntar jobbet, dock bara en dag denna gången.



Och ja just det, missa inte idol ikväll, slutaudition, Heja Mariette!!!

Kinamat

Har precis avnjutit en underbar måltid efter jobbet. Det blev hämtmat då vi bägge jobbat till sent - kinesiskt, mums.....



Snart dags för sängen, ett jobbpass till imorgon. Sedan ledig i två dagar.

Godnatt!

Fredag med caffé Mocha

Äntligen klar med den alltid lika tråkiga uppgiften, dammsugning! Lägenheten är underbart ren nu, så nu kan jag njuta resten av kvällen.

Blev en vända på stan med Clare tidigare idag och som nästan alltid besökte vi Starbucks. Deras caffé mocha är min absoluta favorit, espresso med mochasirap och ångad mjölk! Brukar dock hoppa grädden, för onyttigt!




Helgen skall jag spendera på jobbet, så vi ses nästa vecka! Ha en mysig helg allesammans!


Onsdag morgon

Trött...... är jag. Skall snart iväg till universitetet för lite utbildning.
Hoppas kaffet kan pigga upp mig lite.


Konst i London

Hade en fantastisk dag i London igår när vi träffade våra vänner Henrik och Anna. Vi njöt av fantastiskt väder, åt och drack gott, uppdaterade varandra om det senaste i livet och snackade en massa strunt. Blev också ett besök på Tate Modern, som är en stort konstmuseum med diverse utställningar. Insåg nu att det där med konst är nog inte riktigt min grej. Hur kan
t ex tre skurmoppar vara konst? Som sagt, nog inte min grej!


Mumsar på grekisk wrap från Bourough Market


Anna, Henrik, Henrik        Jag, Elin, Peter


Underbart skön kväll i London.

Skall nu fortsätta med mitt foccaciabak, sedan bär det av till Clare och Robin på middag!



Idol

Min dag har spenderats på jobbet, från tidiga morgon till ja hyfsat sena kvällen, dessa 12 timmarspass tar verkligen musten ur en! Men nu är både Henrik och jag lediga tre dagar, åh så härligt, så vi har riktig fredagskänsla och myser för fullt just nu! Imorgon blir det en tur in till London för att träffa våra vänner Henrik och Anna, som är på besök i London.

Har nu börjat följa Idol, tack tv4 för att ni lägger ut programmen på internet! Igår visades denna grymma tjej, som tog sig vidare till slutaudition i Stockholm! Håller tummarna för dig Mariette, tror på dig!





Bilder

Här kommer lite bilder från vårt besök i Kalmar




Fika på stan                 Mamma och pappa fixade god middag!


Besök hos Sofie & Dan och fick mysa med deras lille Hugo!

Och så lite bilder från gårdagens lunch med Clare:



Idag måste jag dra mig iväg till gymmet, var länge sedan nu....



Tillbaka i England

I söndags kom vi tillbaka till England efter vår snabbvisit i Sverige. Vi hade underbara dagar i Kalmar, myste hemma hos mamma och pappa, åt goda middagar, shoppade och träffade Sofie & Dan och deras lille kille Hugo, en riktig liten sötnos! Lägger upp lite bilder vid ett senare tillfälle!

Jobbade igår, och efter jobbet blev det ett besök på Asda för storhandling, då kylskåpet ekade tomt.
Idag har jag haft ledig dag och har lunchat med Clare och njutit av det underbara vädret som vi haft. Jag som trodde sommaren var över blev så glad när solen och värmen kom tillbaka.

Mycket kort inlägg

...blir det den här gången! Precis färdigpackad för resan till Sverige och Kalmar imorgon.
Bussen till flygplatsen avgår 04.50, vill inte tänka på vad väckarklockan står på!



Godnatt!

GP

Idag har Henrik och jag varit hos en GP och registrerat oss. GP betyder General Practitioner och är englands motsvarighet till vårdcentral. Vi fick fylla i diverse formulär och lämna in en hög med papper om oss själva såsom hyreskontrakt och jobbkontrakt. Personnummer och samkörda register som vi har i Sverige är inte så dumt när man tänker efter!


Henrik utanför vår GP

Efter besöket på vårdcentralen traskade vi till stan och åt lunch medans solen gassade skönt. Det gäller att ta vara på de sista solstrålarna, snart är hösten här!


RSS 2.0