Kvibille

Idag har Henrik och jag lämnat Helsingborg. Tömde och städade det sista i lägenheten på morgonen. Vid lunchtid lämnade vi över  nycklarna till de nya hyresgästerna och satte oss i bilen för färd mot Kvibille och Henriks föräldrar.

Ni vet allt "det där sista" i bostaden som man slänger ner lite snabbt i någon låda vid en flytt, och sedan packar upp lite snabbt i det nya hemmet. Ja, sånt skulle vi få plats med i våra två resväkor som var överfulla och redan hade övervikt. Hur vi nu skall lösa detta vet vi inte, antingen blir det en låda till med posten eller att lämna kvar i Sverige för att hämtas med tiden. Inte lätt att flytta utomlands!!!!

Åter igen har vi blivit bortskämda, en underbar middag som Henriks föräldrar hade lagat och efter detta stupade vi ner i soffan för att titta på Let´s Dance. Vi är så tacksamma för våra föräldrar som alltid ställer upp!!!!

När vi kom till Kvibille fick åter träffa vår älskade katt Sindra, som vi lämnade till Henriks föräldrar tidigare då vi ej kan ta med henne i flytten till England. Men vi vet att hon har det toppen här, men visst saknar vi henne!

 

Trött...

Idag blir det ett mycket kort blogginlägg, då klockan är efter midnatt och jag är vansinnigt trött.
Dagen har bestått av städning, städning och åter städning av lägenheten. Imorgon skall vi lämna nycklarna till de som skall hyra lägenheten.
Lyckligtvis kunde jag mellan dammsugning och ugnsrengöring göra en paus, och träffa min alltid lika roliga vän Kristin för en fika på stan.


Åter i Helsingborg!

Ja, så var det då dags att styra kosan åter till Helsingborg. Dagarna hos mamma och pappa går alltid för fort. Vi har haft underbara dagar i Kalmar som alltid!
När jag i morse skulle dra upp vår rullgardin fick jag syn på en människa vid vår bil med spann och borste, och vem var detta om inte pappa, som bestämt sig för att tvätta vår bil. Ha, underbart va, stort tack pappa!!!!
Vid lunch-tid gav vi oss av, stannade till vid en vägkrog och käkade lite sen lunch. Väl i Helsingborg, packade vi ner det sista som skulle i lådorna till England, och begav oss till Posten. Fem flyttkartonger och några tusenlappar fattigare är nu sakerna på väg.


Under gårdagen var vi i stan och tog en fika på ett barristaställe som gjorde underbar Latte. Spresso Bar hette stället, och ligger i Baronen i Kalmar. Rekommenderas varmt!

     

Imorgon är sista dagen här i Helsingborg, på fredag åker vi till Kvibille och Henriks föräldrar och därefter England, here I come!

Besök hos Fam. Blixt - Lundström

Här kommer lite bilder från besöket hos Elin och Andreas, och deras småttingar Elias och Samuel.
Nästa gång vi besöker dem blir det i deras nya hus på Öland, spännande!


     
            

Lugn måndag!

Sitter just nu och slösurfar framför tv:n ........ medans Henrik fixar med mamma och pappas dator som alltid strular, förhoppningsvis inte längre.........
Dagen har varit lugn, sov länge, mest myst här hemma hos mamma och pappa.
Har nu också överlåtit alla våra växter till mamma, då det blir väldigt svårt att flytta med dem till England. Så nu gäller det att du tar väl hand om dem mamma ;-)

Snart skall Henrik och jag iväg och träffa min barndomsvän Elin med familj, också ett vänpar det var alldeles för länge sedan vi såg ( för att vara exakt 5 månader sedan), så det blir riktigt mysigt!

Ja, då var det dags att ge sig av..... ha en god kväll!

Fantastiska middagar!

Trötta efter en mycket sen kväll masade Henrik och jag oss upp i morse. Vi var under gårdagskvällen på middag hos Frida & Jon, dit även våra andra vänner Johan & Anna (med lille söte Felix) samt Gittan & Daniel kommit.
Kvällen bestod av god mat och mycket skratt. Det var över ett halvår sedan vi sist sågs allesammans, så det var mycket att avverka, det var riktigt kul att träffa alla igen!
Efter midnatt körde vi hemåt för att stuva ned ytterligare några saker i överfulla flyttkartonger, och ca två timmar senare stupade vi i säng.
          
Johan, Anna, Gittan, Frida          Fantastisk mat!                        Johan & Felix

Idag har vi spenderat en stor del av dagen i bil på väg mot Kalmar och föräldrarna.
Vi började dagen med att packa färdigt det sista, samt lasta bil och släp fullt med grejer. Fy vad saker man har,  jag som ändå trodde att det inte gällde oss, men ha, vilket skämt!
Vi kom fram till Kalmar vid sextiden ikväll, och då väntade mamma med lagad middag, vilken lyx va? Fantastiskt mamma! Fläskfilé i ädelostsås med klyftpotatis, och så ett gott rödvin till det, så nu är vi riktigt mätta och belåtna........... och trötta.

      

Kiropraktorbesök

Ja, så var det då lördag, slappedag om jag får bestämma. Vi skall under dagen montera ned vårt matsalsbord som skall fraktas till Kalmar under morgondagen och förvaras där på obestämd tid.

Annars lite uppdateringar från gårdagen:
På dagen tog jag och Henrik en tur till stan för att besöka vår kära vän och kiropraktor Martin Hansson. Lite mindre "justeringar" som behövde göras, så nu känner jag mig som en ny människa, mycket rörligare, tack Martin!

                      


Kvällen bestod sedan av trevligt umgänge med vänner, Martin, Anna, Marcus och Per. Vi beställde hem mat från Haket, en restaurang i stan med mycket god mat till bra priser som även har takeaway. Så för min del blev det oxfilé och kycklingfilé på spett med pommes, tzatziki och bearnaisesås, mmmmm, kan rekommenderas!
Senare blev det också lite frågespel i form av Qube, ett frågespel om det svenska språket, riktigt kul! Vi fick detta i utflyttningspresent av Marcus, passade bra när vi packat ned alla våra spel i flyttkartonger! Vi spelade i lag och  får väl motvillig erkänna att det gick lite bättre för min äkta hälft än vad det gjorde för mig :-(  men det kommer revansch..............

     


Ja, får väl ta och börja med bordet då..............

Dagen i bilder

Sammanfattning av dagen i bilder

             

Fönsterputsning             Packning                             Pizzabak


 

Mys med levande ljus

Nyklippt :-)

Sista dagarna har väl inte gått till historien som de mest intressanta, mest planering och packning inför flytten!
Henrik kom hem igår, så mysigt, ca 2 veckor sedan vi sågs sist! Hämtade honom på Knutpunkten vid sex-tiden på kvällen, därefter styrde vi kosan hemåt och lagade lite god mat, därefter blev det slapp och tv-tittande i soffan!

Idag har jag varit hos frissan. Åh så underbart , Johanna (som min frisör heter) klippte en bra bit, precis som jag önskat, är riktigt nöjd. Hon är superduktig och lägger alltid ner en massa energi på varenda hårtest. Så nu får jag försöka hitta en ny frisör i England, eller så får det kanske bli besök hos Johanna här i Helsingborg lite då och då!


Jag, nöjd och glad efter min klippning!                                                                       
Jag, nöjd och glad efter klippningen!                                     Henrik i full gång med resning och packning!

Sista dagen

Ja, idag var det sista dagen på jobbet, snyft! Kommer sakna min kollegor något otroligt mycket (men ni får ju komma och hälsa på mig eller hur?), kommer dock ej att sakna organisationen inom Region Skåne och Hbg lasarett. Seriöst, nu skall de dra ner på folk, 60 personer stod det i HD, hallå, patienterna blir ej färre, snarare fler. Sedan läser man också det här i HD idag, intervju med Lisbeth Cederwald, sjukhuschefen:

"Hur ska du lösa problemen med överbeläggningar och samtidigt kunna spara och effektivisera motsvarande 60 tjänster under 2009?

– Jag har inte hela lösningen men det gäller att se helheten i sparbetinget. Min personal kan inte springa fortare men gå smartare. "

 

Ja, ja, man blir så upprörd!


I allaf all avslutade jag med ett dubbelpass, dvs jobbade hela dagen, så nu är jag något mör..........

I fredags var Frida och Maria L. hos mig  på lite tacoskväll och rödvin, trevligt var det! Några bilder blev det dock ej, då vår kamera just nu befinner sig i England, så tyvärr!

x-trapass och ny soffa!

Idag har jag hoppat in och jobbat x-tra, lite kris på jobbet! Ger välbehövliga pengar i kassan! Kvällen var bra, patienterna höll sig lugna och inget oförutsett hände.
Innan jobbet hann jag med att uträtta lite ärenden, boka klipptid och hämta bröllopsklänningen på kemtvätt m.m. och även fylla några flyttkartonger!  Tack gode gud att jag lyckades boka in en klipptid nästa vecka, för mitt hår är riktigt katastrofalt nu, långt och risigt!!!!

Älsklingen har nu också beställt soffor till vårt nya hem i England, är riktigt nöjd, trots att jag inte sett dem i verkligheten, men tycker de ser bra ut på bild, inte sant?



Vi håller nu på och planera ett helt nytt hem, lite spännande faktiskt! Men mycket som skall inhandlas, då lägenheten som vi skall hyra är omöblerad, lovar att lägga upp lite bilder på den vid ett senare tillfälle!

Fullt ös....

.....på jobbet var det idag! Jobbade C-tur, och jobbet tog verkligen knäcken på mig! Sprang som en skållad råtta från den ena salen till den andra, och det kändes som jag aldrig blev färdig med någonting, tackar vet jag goda kollegor!
Men nu har jag landat hemma i soffan med lite varm choklad och chips, åh så skönt!

Inte har jag många dagar kvar nu på jobbet, är inne på sista veckan, fyra arbetspass kvar, känns mycket skumt. Ja, jag kommer då att sakna 38:an med alla härliga jobbarkompisar!




Sov gott allesammans, det ska jag göra iallafall!

Min bloggpremiär!

Ja, då var det dags för mig att också börja blogga! Jag tänkte berätta vad som händer i mitt liv, den kommande flytten till England och senare livet där! Och förhoppningsvis även dela med mig lite bilder, om jag nu lyckas ladda upp dem :-)

Just nu är jag mitt uppe i packning, flyttkartonger överallt och tomma väggar! Fastnade dock för tillfället vid datorn och bloggen, som lockade lite  mer än ytterligare en tur ner till förrådet för att hämta fler kartonger!

  

                                                                          



Hoppas n i kommer gilla min blogg!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0