Falukorv

Har inte hänt så mycket de senaste dagarna. Har börjat kurera mig så smått, ögat är så gott som återställt, tack gode Gud, såg inte klok ut och ville inte visa mig ute särskilt mycket!  Nu är det bara en förkylning som jag får dras med några dagar till antar jag. Nog snackat om sjukdom för det är inte särskilt upplyftande!

Snart dags för lite korvstroganoff, mums. Köpte med mig falukorv vid senaste Sverigebesöket, för det är ju tyvärr  något de inte har här vad jag sett. Så nu har det blivit lyxmat för oss!!!


En sådan här blommig falukorv finns att köpa på IKEA!

Imorgon tror jag att vi tar en utflykt till en stad som heter Milton Keynes.

Muffinsbak

Känner mig något piggare idag. Har ingen feber, halsen något bättre, men fortfarande ett mycket svullet öga :-(

Så har orkat ta för mig lite saker idag, har bla bakat lite muffins som Henrik och jag skall smaska på nu till eftermiddagsfikat!



Ha en underbar lördag och glöm ej ställa om klockan inatt!


Earth Hour

Ikväll är det earth hour, då miljoner människor runtom i världen släcker sina lampor för världens klimat. I år är målet att 1 miljard människor skall släcka sina lampor. Så var med du också, stå upp och hjälp till att göra något för framtiden av vår planet.
Det hela händer idag 28/3 kl. 20.30 lokal tid var i världen du än befinner dig.



Åter i England

Det har blivit några dagars bloggfrånvaro från min sida, ber om ursäkt för detta! Dagarna i Helsingborg var intensiva. Det blev fika med Frida (och nya kärleken), snabbträff med Kristin tillsammans med Sarah och Carro på Hamnkrogen , besök på gamla jobbet, shopping och så avkoppling hos Martin som vi bodde hos.

 
Henrik och Martin                 Arben, Frida och jag

Igår kom vi tillbaka till England, Henrik har stuckit iväg till jobbet (tror det var Wien idag!) och jag ligger i soffan med datorn framför mig, är nämligen lite krasslig. Senaste dagarna har jag dragits med lite halsont, som inte verkar bli bättre, har också lite feberkänning! Såg heller inte klok ut i morse när jag vaknade, ena ögonlocket är svullet, hoppas det blir bättre under dagen! Jag som hade stora planer att gå till gymmet och köra ett ordentligt konditionspass, men det får bli en annan dag!
Orkar inte ta för mig så mycket, så det blir en hel del surfande, har hittat en mycket gripande blogg som jag kan rekommendera: http://mittlivsabina74.blogspot.com/
Det är en 34-årig tjej med malignt melanom, denna har nu spritt sig och hon har nu en obotlig cancer. Man får en annan syn på livet när man läser sånt här! Livet är här och nu, ta vara på det!
Kram till er alla där ute!

Män som hatar kvinnor

Verkar som snön inte ger sig i Sverige! Ostkusten verkar ju ha fått en hel del. Här kom det några flingor på förmiddagen, hoppas det inte blir mer än så! Det är ju inte klokt det här, nu ska det ju vara vår!!!!



Igår var Henrik och jag och såg filmen Män som hatar kvinnor. Vad skall jag då säga om den? Jag är lite kluven, hade nog förväntat mig lite mer efter en sådan fantastisk bok. Men så går det ju inte att göra en film som är så omfattande som boken! Jag tror att man har ut mer av filmen om man läst boken. Tyckte nog också att den var lite väl brutal i vissa lägen. Men som helhet var det en bra film som helt klart är sevärd! Skall ju också tilläggas att skådespelarna var fantastiska!



Ikväll far vi vidare mot Helsingborg!

Resväska

Äntligen hittade jag min resväska!
Perfekt storlek, och färgen helt i min smak.



Ikväll skall vi på bio och se Stieg Larssons Män som hatar kvinnor. Skall bli så kul! Man få ju passa på att se filmen nu när man är i Sverige!

Skönhetsideal

Väckarklockan ringde 03.45 i morse, dags att stiga upp efter knappt tre och en halv timmars sömn.  Vi hade bokat in oss på morgonplanet från Stansted till Köpenhamn, så det fanns inte mycket att göra än att masa sig upp!
Väl på Kastrup satte vi oss på tåget för färd mot Kvibille, och här befinner vi oss nu.
 
Henrik och Sindra in action

Såg ikväll en mycket intressant dokumentär som handlade om dagens skönhetsideal, och den hemska sanningen bakom. Tänkte bara kort reflektera över detta. Dokumentären grundar sig på en brittisk kvinnlig journalist som inte är särskilt nöjd med sitt utseende. Hon vill undersöka hur långt man kan gå för att försköna sitt yttre, när är gränsen nådd och kan man sätta en gräns när man väl börjat? Hon provar diverse behandlingar och metoder; det avverkas Restylane, Botox, laserbehandling m.m. Ju längre in i programmet man kommer, ju mer ökar frestelsen att ta ytterligare steg mot ett vackrare ansikte. På bilder tagna före och efter behandlingar kan jag väl hålla med om att visst såg hon piggare och fräschare ut efteråt. Men som journalisten själv sa i sitt reportage: vem vill gå tillbaka och vara den där före-bilden när man fått uppleva efter? Alltså är risken stor för en fortsättning mot det vackraste av vackra.
Hur långt är man då beredd att gå? Vad är det för värld vi lever i där skönheten och att vara vackrast har blivit det viktigaste för många? Finns det ett slut eller har vi bara sett början...

Feel free to comment...


Bild: Nitawriter.wordpress.com

Nu orkar jag knappt hålla mina ögon öppna längre, och längtar oehört efter sängen! Sov gott alla!

Bröllopsannons

Åter igen från några dagars bloggfrånvaro! Har inte hänt så mycket de sista dagarna, har mest njutit av det vackra vårvädret vi har här i England. Strålande sol och runt 12-15 grader, inte fel!
Kontaktade också i veckan Lister Hospital för att höra hur det går med mina sk "pre- employment checks", dvs alla handlingar (polisregister, referenser, hälsodeklarationer m.m.) som behövs innan jag kan anställas. De väntar fortfarande på en del papper som skall godkännas, och man vet aldrig hur lång tid detta tar, suck! Papper, papper... byråkrati...

                      


Har idag tagit tag i det där med bröllopsannons i tidningen, så snart skall det nog komma en bild och lite text i Barometern (undrar hur lång tid det tar innan den kommer in?)!

Imorgon bär det av till Sverige för några dagar. Vi börjar med Kvibille och tar oss sedan ner till Helsinborg innan vi åker tillbaka till England. Vad har ni för väder i Sverige? Vårjacka eller vinterjacka?

Så dags att packa och fixa lite biljetter. Skall även försöka mig på några yogaövningar i eftermiddag! Har också en del hemmaprojekt att ta tag i!

Ha en fab friday!

Frågesport

Hittade ingen resväska idag, suck! Skall väl erkännas att jag är rätt så kräsen. Jag letar efter en resväska som man kan ha i kabinen. Den skall inte ha fyra hjul, inte vara för liten, och den skall helst vara rosa! Kanske lättare att hitta i Sverige?

Ikväll har Henrik och jag varit ute och tagit en drink med några nyfunna vänner här; Robin och Clare. På puben vi var anordnades en frågesportstävling denna kvällen, och vårt lag vann! Jag kan dock inte ta åt mig mycket av äran!


Robin, Henrik, Clare

Nu är det dags för sängen, sov gott!

Whipsnade Zoo

Igår kom det med DHL Express, vårt vigelbevis från Dominikanska Rep. Det var verkligen på tiden, började tro att de glömt bort det! Så lyckan är gjord! Nu ska det bara skickas till Skatteverket för registrering, sen är vi officiellt gifta!

 

De senaste dagarna har varit underbara vårdagar här med strålande sol, så nu har vårjackan tagits fram. Har inte samma mod som många engelsmän som går runt i t-shirt!!!
Igår passade Henrik och jag på att njuta av vädret till fullo och tog oss en tur till Whipsnade Zoo. Det är en djurpark som ligger strax utanför Luton. Vi hade en kanondag, men det ska erkännas att det slog inte Kolmården, som jag tycker är fantastiskt! Favoritdjuren denna dagen blev flodhästarna som roade oss med att "showa" lite när de badade. Sedan är ju surikaterna alltid oemotståndliga!

   
Surikater                                                                    Flamingos

   
Krokodil                                                          Ödlor

   
Pingvin                                   Lemurer                              Lejon

  
Känguru                             

Nu skall vi snart iväg och försöka hitta en resväska till mig.

Välkomna på besök!

Äntligen är den på plats, sängen till vårt gästrum! Så alla kära nu är ni hjärtligt välkomna att hälsa på oss!
Sängen fanns att hämtas i norra London. Vi hyrde en van för att frakta hem den, mycket smidigt! I Storbritannien förekommer inga släp. Vanen som vi hyrde var en anings stor, men den enda de hade kvar för uthyrning, och så fick vi den till samma pris som den mindre varianten, så det var bra!



Här kommer några bilder från gårdagen, då vi bjudit över Jennie, Albin och Mattias för lite varm smörgåstårta och melodifestival.
Mycket trevligt!

 

Så, vad säger ni om gårdagens melodifestival? Hm, inte min favoritlåt som vann direkt. Otippat tyckte jag att det var!

Nu har jag också fångat dessa små "skönheter" på bild





De är inga större favoriter hos mig just nu, då de envisas med att väcka mig runt kl. 5 varje morgon med ett otroligt kväkande. En morgon stod två hannar på parkeringen nedanför vårt sovrumsfönster och fightades om honan. Hur länge skall detta pågå? Börjar bli en anings trött på dem nu...

Ikväll blir det middag hos oss med Nils och Sabina, ett svensk par som bor i Luton.

Melodifestival

Har precis kommit hem efter lite handling inför kvällen. Vi skall ha en svenskafton med melodifestival hos oss med några svenska vänner, och det bjuds på varm smörgåstårta.
Håller på Alcazar ikväll, men dögillar även Caroline af Ugglas låt, fast tycker nog inte den ska vinna i detta sammanhanget!

 

Nu skall jag iväg och träna. See ya...

Red nose day

Idag är det Red Nose Day här i England. Det är en välgörenhetsdag då pengar samlas in till behövande i världen.
Det är en organisation som heter Comic Relief som arrangerar dagen (do something funny for money). Varor säljs till förmån för detta, det är insamlingar på skolor m.m och artister/komiker hittar på olika saker. Insamlingen har pågått ett tag och ikväll sänds en humorgala på tv med tydligen de bästa inom underhållningsbranschen i Storbritannien, skall bli spännande att se.



Clownnäsan (red nose) varumärket!

Otursdagen igen

Ja, då var det fredagen den 13:e igen! Nu bör väl den dagen inte återkomma på ett tag! När vi flög till Dominikanska Rep. med Air France i december fanns inte rad nr 13. Ha! tänk att flygbolag är skrockfulla, det trodde jag inte!

Idag är det en rätt så trist dag, städar och tvättar hemma och sorterar en massa papper som ligger huller om buller i lägenheten. Var iväg på företagshälsovården på förmiddagen. Besöket var mycket kort, de tog blodprov för att se att jag har immunitet mot hepatit, tuberkulos, vattkoppor och mässlingen. Det krävs för att jag skall få jobba här, annars så blir det vaccination. Är dock vaccinerad sedan tidigare, så det skall nog inte vara något problem.

Igår vann jag en auktion på eBay, yes! Budade på en säng, som vi behöver till vårt extrarum, så folk har någonstans att sova när de kommer och hälsar på! Sängen har ej använts utan stått som möbel i en visningslägenhet, känns ju lite fräschare!
Nu ska vi bara hämta upp den också, och frakta hem den på något sätt!


Vår nya gästrumssäng.

?

Hittade ingen bättre rubrik, att det ska vara så svårt ibland!
Att blogga är faktiskt riktigt kul ibland, särskilt när man får så många härliga kommentarer som ni alla ger! Så alla vänner därute (Kristin?) snälla starta lite bloggar ni också, så jag får läsa lite om era liv!
Min dag började med en hyfsat nyttig frukost, det var väl croissanten som stod för den ohälsosamma delen. Nu får ni inte tro att det är något jag äter varje dag, nä bara när jag lyxar till det lite, och så är de så billiga här!
Begav mig sedan till gymmet på förmiddagen för lite konditionsträning på cykel och löpband och så lite roddmaskin också! Är inte fullt lika otränad längre, träningsvärken är inte fullt lika outhärdlig som tidigare, men jag har långt kvar ...
 
På eftermiddagen var jag på fika hos Clare. En jättetrevlig tjej som bor i grannhuset och som jobbar som barnmorska. Roligt att träffa någon som inte jobbar inom flygbranschen (iofs gör hennes kille det!)
Imorgon väntar ett besök på företagshälsovården, vad jag ska göra där vet jag inte riktigt, måste tydligen dit innan jag kan anställas!
Nu väntar lasagne!

Biobesök

Henrik slutade sin arbetsdag redan före lunch idag, så vi bestämde oss för att hitta på något tillsammans på eftermiddagen. Och vad blev det? Jo ett biobesök i Letchworth Garden City. Hur mysigt som helst att krypa in i biosalongen sent på eftermiddagen och ha nästan hela salongen för sig själv (vi var bara 4 biobesökare!). Filmen vi såg var New in Town med Renée Zellweger. Den var helt ok, en okomplicerad feelgood film!



Här är trailern för filmen


Besök på Lister Hospital

Började min dag med alldeles för lite koffein, vilket jag fått sota för hela dagen, lovar lovar att aldrig göra om det igen! :-)
På förmiddagen tog jag bussen till Stevenage och Lister Hospital, för att göra ett litet besök på en ortopedavdelning.
Tanken är väl att jag någon gång skall jobba där, om nu alla jobb-, kriminal-, och hälsodeklarationer kommer in och blir godkända. Fick en liten rundvandring och genomgång hur avdelningen fungerar. Det verkar som att det finns en hel del likheter med vården i Sverige, fler än vad jag trodde faktiskt! Sedan finns det tydligen vissa saker som görs väldans annorlunda. Kommer nog att återkomma till detta längre fram, om jag får möjligheten att pröva mina vingar på denna arbetsplats!


Lister Hospital

Henrik plockade upp mig i Stevenage på vägen hem från jobbet, och vi begav oss till Hitchin centrum för att äta lite tapas, gott och onyttigt, kan det bli bättre?!

Ädelostfisk

Hej!
Tänkte bara tipsa om en god maträtt som jag lagade igår; Ädelostfisk, receptet finns på arla.se.
Riktigt gott blev det


Långpromenad

Idag har jag varit på långpromenad runt Hitchin, så roligt att upptäcka nya områden. Hela förmiddagen var det molnfri himmel och strålande sol, men under promenaden tog blåsten fart och det började mulna på. Lagom till att jag kom till husporten kom en störtskur. Så nu sitter jag här inne och myser medans regnet öser ner och det blåser storm ute (nästan i alla fall).  Hoppas det lugnar ned sig lite tills Henrik landar in från sin Wienflygning om några timmar, är inte så roligt att landa i sådant här väder :-(

Tog naturligtvis några bilder under min promenad (har ju min kamera med mig överallt nuförtiden!)

 


 Hitchin centrum i bakgrunden

Lördag

Idag har jag haft en lugn och skön hemmalördag. Gick i morgonrocken alldeles för länge :-) och har myst och plockat här hemma. Ikväll väntar melodifestivalen och lite god middag i form av färsbiffar med zucchini (stavas det så?) , hemmagjorda klyftpotatis och tzatziki.
Tog förresten en bild på mitt nyinköp från Jane Norman under gårdagens Londonshopping



Ha en underbar lördag!

London

Idag har jag och min älskling haft en heldag i London. Vi hade det fantastiskt roligt, vilken underbar stad London är, så mycket att se och göra.
Vi började med att vara lite kulturella och tog oss till National History Museum, där vi utforskade dinsosauriens värld, mycket underhållande och lärorikt.

   

Just dessa dagarna visade det sig också att London Fashion Weekend äger rum vid National History Museum, men insåg rätt kvickt att det var något jag inte skulle delta i då jag inte äger någon Louis Vuitton väska som de flesta av kvinnorna där verkade göra.
Efter museéibesöket begav vi oss till Harrods, har aldrig varit där tidigare och dögillade det verkligen, saluhallen, oj oj..... vad sägs om lite Don Pérignon från 1971 för £995 eller en låda av Harrods egna whisky  för £10 000? En upplevelse var det i alla fall.

 

Efter vår shoppingupplevelse på Harrods började det kurra i magen och vi begav oss till Soho district. Hade fått nys om en svensk restaurang som heter Bröderna Olssons Garlic and Shots, där alla rätter innehåller vitlök, även efterrätterna! Tyvärr öppnade de först på kvällen, så vi fick glatt leta vidare. Några hundra meter från denna restaurangen hittade vi dock en medelhavsinspirerad restarurang som visade sig servera underbar mat till bra pris. För min del blev det mezetallrik till förrätt och moussaka till huvudrätt och så såklart lite rödvin!
Mätta och belåtna begav vi oss ut på shopping, och lite kläder blev det inhandlat. Hittade en ny favoritbutik med kläder till bra priser; Jane Norman, ett hett tips!
När shoppinsuget började försvinna (läs Henrik) blev det fika och ett besök på Candy Cakes, kan varmt rekommenderas, kalasgoda muffins som ser så här underbara ut. Butiken finns på några ställen i London.

 



Innan vi for hemåt till Hitchin tog vi en promenad till Piccadilly Circus där många musikaler går. Området var fullt med folk, skall ju tilläggas att det var fredag. Någon musikal eller bio blev det aldrig för vår del, då vi kände tröttheten pocka på, det får bli en annan kväll!

Våren är här!

Ja, så är det. Titta här:



Ljuvligt va? Idag har solen kommit tillbaka och strålat som bara den! Blev på så gott humör att jag lyssnat på lite sommarinspirerad musik :-)
Idag tog vi oss en tur till en stad som heter Letchworth Garden City. Denna staden ligger ca 10 minuters bilväg norr om Hitchin. Staden var riktigt mysig och grönskande, inte alls så grå och tråkig som jag upplever att många städer är här. Men det är också därför den heter Letchworth Garden City.
Garden city står för ett planerat samhälle som arbetades fram i slutet på 1800-talet, det var tänkt att erbjuda en stad med dess fördelar utan trängsel och smuts, omgivet av jorbrukslandskap. Det skulle vara en liten stad som kombinerade stadens bekvämligheter med landsbygdens liv, den skulle vara kompakt och med tillväxt.
Invånarantalet skulle vara lågt, och det skulle vara rikligt med parker och öppna platser. Letchworth Garden City är världens första Garden City, som byggdes 1903.
Söder om Hitchin finns en annan Garden City, nämligen Welwyn Garden City som byggdes 1919.
Ja, det var dagens historialektion från mig.


Vart tog solen vägen?

Idag har det inte varit alls lika fint väder, suck! Gråmulet, blåsigt och lite regn till och från, typiskt väder för England!
Tyckte därför att det var passande att göra någon inomhusaktivitet, så jag drog till gymmet. Körde konditionsträning idag, och blev helt slut, inte bra, har verkligen tappat formen. Efter träningspasset kröp jag ned i jacuzzin och efterföljande ångbastu, tyckte verkligen att jag förtjänade det efter dagens kraftansträngning, vill lova att det var helt underbart! Verkar som om många gym här har en liten spaavdelning, är väl inte så vanligt i Sverige? Rätta mig om jag har fel! I alla fall tycker jag att de borde satsa lite mer på relaxation på gymmen i Sverige!



Väl hemma igen var det dags att ta tag i städning, som visade sig bli mer effektiv än vad jag trodde!
Nu ligger jag i soffan med rykande hett kaffe och min nya bok :-)



Happy Tuesday evening!

På jakt efter kruka...

Idag har det varit underbart väder. Klarblå himmel och strålande sol, härligt, härligt! Sådana här dagar får mig verkligen att längta till våren med alla blommor, och så sommaren så klart, min favoritårstid! Henrik och jag passade faktiskt på att gotta oss lite i solen över en fika på Starbucks Coffee.

 

Uträttade sedan lite småärenden på stan. Har förresten varit på jakt efter en blomkruka ett tag nu, kan väl inte vara så svårt tänker väl ni nu? Trodde inte jag heller! Men faktum är att inte en enda shop i den här stan (vad jag vet) säljer krukor!!!! Hallå, vad är detta för land?

Idag kom också ett paket från Sverige med posten. Det var från mamma och innehöll den här boken



Tack Mamma! Det var en rolig överraskning! Tror jag skall börja läsa den med en gång, avslutade nämligen en bok igår!

RSS 2.0