Åter i England

Hej!
Igår kväll kom vi tillbaks till England, resan gick bra, inget oförusett hände. Henriks sista dag i simulatorn gick också bra, så nu får han flyga på som vanligt tills nästa check som är om ett halvår.
Hittade förresten ett väldigt gott godis i Amsterdam som jag misstänker är holländskt, sötlakrits, mmm...


Idag skall vi kolla på Melodifestivalen, suveränt att svt lägger ut programmet på webben, kul för oss utomlandssvenskar :-)

Hoppas ni alla får en underbar lördag!


Besök i flygsimulatorn

Idag har jag varit på tur uppe i luften. Det började med en flygning från Wien till London Luton och därefter från Nice till London Luton (nådde dock aldrig slutdestination!).
Besättning ombord som skulle ta oss till destination var kapten Jesper och styrman Henrik.
Kort efter start från Wien blev en passagerare sjuk och planet tvingades vända tillbaka för att skicka passageraren till sjukhus. Ett nytt försök gjordes att starta, och denna gången fick planet motorbortfall och fick återvända igen.
Vid flygning från Nice fick planet en bit in flygningen återigen motorproblem och fick återvända. Vid ny start från Nice fick planet motorproblem i starten och gick in för landning. Ja, jag skall väl tillägga att allt detta skedde i en flygsimulator, om ni inte förstod det. Problemen som uppkom är tänkta att träna och sätta piloterna på prov på deras kunskaper inför en träningskapten. Och jag vill lova att bägge piloterna idag var oehört utmattade efter ca 4 h flygning med en massa problem. Men det hela gick bra, och de blev godkända för dagen.
Det var oehört spännande att vara med i flygsimulatorn, mer än vad jag trodde. Allt kändes också väldigt verkligt, precis som en vanlig flygning (förutom att jag då sitter och trängs med en massa andra passagerare kanske!)

  
Henrik utanför simulatorn  och i simulatorn

Imorgon väntar ytterligare en hård dag i simulatorn för Henrik och hans kapten. Själv skall jag passa på att sova lite längre och njuta länge av en underbar hotellfrukost.

Besökte förresten spa´t efter att vi kom tillbaka från flygsimulatorn, väldigt fina utrymmen, får se om jag tar en tur dit även imorgon förmiddag. Imorgon eftermiddag är det dags att ta flyget tillbaks till England.


Amsterdam

Befinner mig just nu i Amsterdam på Dorint Hotel, som ligger ca 15 min från Amsterdam City Centre.




Är här då Henrik skall göra sin simulatorcheck imorgon. Fick möjlighet att följa med och bo utan tillägg.
Hotellet är mycket fräscht och har en spa anläggning med pool, ångbastu, gym m.m. som fritt får utnyttjas. Tror jag skall göra ett besök där imorgon.
Ikväll tog vi en tur in till Amsterdam centrum för att gå ut och äta. Vi letade först efter något ställe där de serverade typiska holländska pannkakor, dessa är då inte "vanliga" pannkakor utan de är som pizza med pannkaksbotten. Tyvärr hittade vi inget sådant ställe, och orkade inte leta särskilt länge då vi var vrålhungriga, så vi hamnade på en mexikansk restarurang istället. Det blev burritos och entrecote och massa guacamole, fantastiskt god mat.
 



Ägaren av restaurangen var denna varelsen enligt servitrisen :-)



Vad tror ni den svenska hälsovårdsmyndigheten hade sagt om att en katt sprang svansandes runt i restaurangen?

Denna bilen stod parkerad på Schipol Airport, hm, nog bara svenskar som egentligen förstår vad som står!



Imorgon skall jag få följa med i simulatorn....
God natt!

Fettisdagen/Pannkaksdagen

Såg att det var fettisdagen i Sverige idag, här i England firar de Pannkaksdagen!
Undrar om man skall försöka sig på att göra en semla?

Foto:Marie-Louise Johansson / www.imagebank.sweden.se

Grattis Victoria och Daniel!

Kronprinssan och Daniel officiellt förlovade idag, ja det var då på tiden!


Bild: IBL

Gym, shopping och Trivial Pursuit

Kom hem rätt sent inatt, orkade då aldrig blogga. Så därför skriver jag några rader nu.
Gårdagen bestod av träning, shopping och trivial pursuit.
Efter att Henrik  pluggat lite inför sin simulatorcheck på förmiddagen (test där han visar att han är duglig pilot!) stack vi iväg till gymmet. Gav mig bla på lite träningsmaskiner som tränar armar och bröstkorg. Och jag kan lova att jag har träningsvärk idag, inte mina bäst tränade muskler...
Senare på eftermiddagen tog jag mig en liten tur till centrum, där jag hittade den mest fantastiska shop, hobbyaffären Penco. Scrapbookingfantast som man är!



Lite bilder från Hitchin





Lite senare på kvällen styrde vi kosan till Tobbe och Nicky, ett par som också jobbar inom flygbranschen. Lärde där känna en hel drös med trevliga männsikor. Vi spelade Trivial Pursuit, jag gjorde ingen succé direkt, men det ska väl tilläggas att spelet var från 1983 och engelska frågor! Efter midnatt traskade vi hemåt till en skön säng!
Idag väntar en lugn dag hemma, kanske någon liten utflykt, imorgon åker vi till Amsterdam, där Henrik skall göra simulatorcheck!

Mysig lördag med familj och vänner

.. så har min dag sett ut. Vid lunchtid dök min älskade kusin Helén upp med sin familj, Steve, Adam och Cameron. Det var så roligt att träffa dem igen. Sist vi såg dem var i juli när vi bersökte dem i Salisbury. Pojkarna var som vanligt fulla av liv. Vi åt lunch och gick sedan till en park med lekplats som ligger i närheten. Det var underbart väder, klarblå himmel, strålande sol och ca 10 grader. Fick ordentliga vårkänslor. Lite annorlunda väder mot det ni har hemma i Sverige, inte sant?

                 
Henrik och Adam leker hemma                På lekplatsen

 
Adam                                Cameron

Väl hemma igen blev det lite fika och fortsatt pratstund. Senare på eftermiddagen satte de sig i bilen för några timmars hemfärd, och Henrik och jag passade på att vila lite i soffan innan vid tog tag i middagsbestyren. Vi hade bjudit Albin och Anna över på lite middag och Melodifestivalkväll. Kycklingfilé med grillad paprika och mozarella samt klyftpotatis stod på menyn. Melodifestivalen måste jag säga att jag tyckte sådär om, det var första deltävlingen jag tittade på. Och ärligt, vad är allt det här med alla röstningar, dueller och internationell jury? Måste nog säga att melodifestivalen har tappat i mina ögon. Tyckte inte att någon låt var speciellt bra, och EMD pojkarna, sjöng de inte lite falskt?


Intervju

Idag har jag varit på jobbintervju på ett sjukhus som ligger i en stad som heter Stevenage och som ligger rätt så nära Hitchin. Det hela var mycket intressant och annorlunda. Det var en sk recruitment day, och det var rätt många som var ditkallade.
Hur som helst, dagen var fylld av formulär, jag har aldrig varit med om något liknande! Det var hälodeklarationer och formulär om straffregister m.m. Och sist men inte minst, MATTE TEST!!! När gjorde jag detta senast? Syrreutbildningen! Jösses, hade ingen aning om att detta skulle komma. Jag har i och för sig inga problem med läkemedelsräkning i vanliga fall, men inte visste jag vad de använder för mått, vilken form av räkning, vilken nivå osv. Nåväl, tog väl mig igenom det, men hur bra det gick låter jag vara osagt! Efter detta var det dags för intervju, oh jösses! Hur lätt är det att uttrycka sig om vissa saker på engelska. En fråga jag fick var "vad är kvalitativ vård för dig" hm, det blev ett mycket luddigt svar. När allt detta var gjort var det dags att prova uniform, så det skall finnas en som passar ifall man blir erbjuden jobb Det var väl en ganska fin uniform, förutom byxorna kanske. Dessa var så höga i midjan att de typ slutade under brösten! Och alla som känner mig, vet att jag föredrar byxor med låg skärning.
Ja, vi får väl se vad som händer, har väl inte några högre förhoppningar.

Ansökningsformulär

Hej allesammans!

Nackspärren börja så smått släppa, tack och lov. Idag har jag varit ensam största delen av dagen då Henrik flyger riktigt lång dag, han stack iväg på förmiddagen och är inte hemma förrän vid elva-tiden ikväll.
Jag har försökt ta tag i lite små projekt under dagen. Började med att knata iväg till ett privatsjukhus som heter Pinehill Hospital och ligger här i Hitchin. Där lämnade jag in lite ansökninspapper. De söker inga sjuksköterskor för tillfället vad jag vet, men bäst vad det är kanske de behöver någon! Får hoppas!


Att fylla i sådana här ansökningsblanketter är helt galet, man skall också fylla i något som heter disclosure form, som man kan säga är information till kriminalregister, så de kan identifiera om man är olämplig att arbeta inom vissa områden. Hur som helst, när jag skulle fylla i detta så skulle man bla uppge alla sina adresser man haft de senaste 5 åren och tidsperioderna för dessa, jobbigt om man som jag flyttat runt lite!

Har även gjort lite mindre ärenden på stan idag och senare på kvällen tog jag en riktigt härlig långpromenad och undersökte nya områden i närheten.

Tog förresten en bild på vårt hus idag, så ni kan få se hur det ser ut utifrån.

Markeringen visar vår lägenhet.

Dagens pryl

Detta är dagens pryl:


Åh vad jag älskar denna perkulator just nu! Köptes på IKEA igår, och idag har jag använt den, smakade nästan som vanligt kaffe hemma. Har senaste tiden levt på pulverkaffe, och det har inte varit någon hit! Och att köpa take away kaffe varje dag från något barristaställe går ju inte! Så detta blev min lösning!
Nu har jag bara en fråga, vilket kaffe är bäst att använda till denna? Har för tillfället vanligt bryggkaffe, det funkade, men är inte optimalt.

Nackspärr :-(

Vaknade i morse lite småstel i musklerna efter gårdagens bravader på gymmet. Inte för att jag ansträngde mig särskilt mycket, men mer krävs det väl inte när man inte tränat på flera månader. Hur som helst, åt frukost, fixade iordning mig och plötsligt som en blixt från klar himmel fick jag grymt ont i nacken och hade svårt att vrida på huvudet. Nackspärr, oh yes! och denna har jag nu dragits med genom vårt shoppingäventyr på IKEA. Så nu ligger jag här i soffan, mörbultad, tror det blir ett varmt bad snart, det kanske lindrar smärtan lite.
Allt gick annars lyckat på IKEA, fick med oss rätt storlek på madrass hem denna gången :-) plus en hel del annat. Vi var även inne på IKEA foodshop och handlade en massa svenska godsaker.


Vem kan motstå köttbullar, potatis, lingon och gräddsås när man är på IKEA?


Idag har vi också fått vårt bredband, jippi!! Tidigare har jag surfat med Henriks 3G telefon, och det har gått lite slött. Men det var tur att den möjligheten fanns annars hade jag varit avstängd från omvärlden i 2 veckor!

Träningsdags

Idag har det varit en lugn söndag. Börjat sortera upp mina kläder från resväskan till byrån. Ja, jag vet vad ni tänker nu, har hon inte gjort det tidigare! Nä, det har jag inte, i vart fall inte allt. Det är så att vi hämtade en byrå för någon dag sedan (har köpt denna av en kompis), där en stor del av kläderna var ämnade att hamna.
Idag har vi också tagit tag i träningsbiten, lite smått iallafall. Vi har blivit medlemmar i ett gym som ligger väldigt nära hem, ca 5 minuters promenadväg, kan inte bli bättre. Vi fick en introduktion i gymmet, riktigt fina träningsmaskiner, så där skall jag nog kunna få upp flåset! Nu skall jag bara boka in en tid med instruktör för att göra ett program som passar mig.


Parkwood Health and Fitness som träningscentret heter.


Här kommer också en bild från gårdagen då vi avnöjt en mycket god middag; Fläskfilé i ädelostsås med ugnsrostade rotfrukter och vitlöksbröd, och naturligtvis lite gott rödvin.



Imorgon väntar ytterligare en tur till IKEA, då vi råkade köpa fel storlek på bäddmadrass samt kom på mer saker som vi behöver.

Alla hjärtans dag

Idag är det alla hjärtans dag! Kommersiellt trams? Kanske det! Men mysigt ändå!
Henrik kommer snart hem från jobbet, han har varit i Madrid och vänt. Så i eftermiddag och kväll skall vi bara mysa och äta gott. Har under förmiddagen tagit mig i kragen och bakat lite. Äppel- och kanelmuffins med crumble blev det.


Här kommer receptet för de som är instresserade (Recept från Leila)

Muffinssmet grundrecept:
100 g smör
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl ekologisk mjölk 3%
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Fyllning:
3 st stora äpplen
1 msk smör till stekning
2 msk strösocker
2 msk malen kanel
Smuldeg:
75 g kallt smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker

1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.

2. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.

3. Skär äpplena i klyftor. Stek dem i smör, strösocker och kanel. Låt svalna.

4. Blanda äpplena med muffinssmeten och fyll formarna till 2/3 med smet.

5. Tärna smöret och nyp ihop med havregryn, vetemjöl och strösocker i en bunke.

6. Strö lite smuldeg på toppen av varje muffins.

7. Grädda i cirka 20 minuter om du gör stora muffins, 12-15 minuter om du gör små.


Fredagen den 13:e

Vet ni vad det är för dag idag? FREDAGEN DEN 13:E!!!!!! Usch! Om jag är skrockfull? Nja, kanske, kanske inte. Tidigare år har det hänt små negativa saker denna dagen men det finns också år då det inte hänt något alls, så jag vet inte. Kanske bäst att hålla sig inne för säkerhets skull. (ps fredagen den 13:e återkommer redan nästa månad!!!)
Kanske det för min del är en positiv dag ändå. Kollade igenom mailen på förmiddagen, och där var det, vårt bröllopscertifikat från Dominikanska Republiken. Ja, legalt sett är vi inte gifta i Sverige än då det tar lite tid innan dokumenten färdigställs på Dominikanska. Bröllopskoordinatorn skrev i sitt mail att de redan hade mottagit vårt bröllopscertifikat från domaren, vadå redan? Vi gifte oss den 9 dec 2008!!!!  Nåväl vi visste om att de kunde ta tid...
I alla fall, nu ska det bara skickas till oss, och sedan skall vi skicka det till Skatteverket för att få det registerat i Sverige. Så när tror ni att vi lagligt sett är gifta? till sommaren kanske :-)
Jag är i vart fall mycket glad att det är på väg...

Snön är tillbaks

Oops... jag tar tillbaka det där jag skrev om att snön är borta. Såhär ser det ut hos oss just nu:


Och så kom vårt köksbord och stolar i eftermiddags, ÄNTLIGEN! Så eftermiddagen har bestått av montering



Vad tycker ni?

Skrivkramp/bloggtorka...

Hallå där ute!
Tror jag drabbats av skrivkramp eller bloggtorka eller nåt ... ... Det är tomt i huvudet och fingrarna är stela ...
Men jag gör en litet försök ändå att skriva ett inlägg, vet ju att ni är några som troget läser min blogg och väntar på nya inlägg.
Snöovädret som härjade över England är borta, iallafall här. Ingen snö ligger kvar på marken och solen skiner riktigt härligt till och från under dagarna! Hörde att nu har Sverige fått ordentligt med snö, men där blir det ju inte kaos iallafall!
Dagarna som har gått har varit lugna, strosat runt i den lilla staden (lyckats göra några riktigt bra inköp!), har även börjat titta på lite jobb runtikring, först och främst "syrrejobb", vi får se vad det leder till.

I tisdags var vi bjudna till Albin på middag, han och hans tjej hade lagat en riktigt god middag, och vi fick också smaka på hans berömda äppelpaj, och jag vill lova att den höll vad den lovade :-)


Nåväl, lyckades ju få ner några ord, så riktig skrivkramp var det nog inte :-)

Grattis Mamma!

Glömde ju det viktigaste:
Grattis på födelsedagen Mamma!
Hoppas du haft en mycket bra dag!
Kramar i massor!



Tvättmaskinsbekymmer

Något blogginlägg blev det aldrig igår. Så en liten sammanfattning av gårdagen:
Vi tog oss en promenad i Hitchin (som staden heter där vi bor) och besökte potentiella gym att börja träna på. Man får ju inte försoffas helt och hållet.


På jakt efter ett bra gym.

Vi hittade ett träningscenter som hade gym, spinning och diverse klasser, stället hade även jacuzzi och ångbastu. Så nu gäller det bara att ta tag i det, att komma igång den där första gången ... hm, det får bli en annan dag :-)
På kvällen besökte vi en italiensk restaurang tillsammans med Jenny, Kristian och Albin, tre svenskar som liksom Henrik jobbar för Easyjet. God mat och trevligt sällskap är aldrig fel!



När vi kom hem slängde jag in en maskin tvätt. Bra tyckte jag, att den kunde tvätta under natten redo att hängas upp morgonen efter. Somnade sedan gott, ett tag... Efter någon timme eller så vaknade både Henrik och jag av ett otroligt dån. Det lät ungefär som om någon borrade i väggen med en slagborr. När vi kom ut i köket (där vi har vår tvättmaskin) vibrerade hela golvet av centrifugeringen och dånet lät nu mer som om någon försökte riva hela huset. Stackars grannar! Så inget mer tvätttande nattetid!

Idag har vi kämpat med den engelska byråkratin. Orkar inte gå in på det särskilt noga, mer än att ett enkelt bankärende inte blev så enkelt som vi trodde. Berättar kanske mer en annan gång.

God natt!

Uppkopplad igen :-)

Hej!
Då var man åter uppkopplad. Äntligen! Man blir så handikappad när man inte har tillgång till internet. Man inser då allt man gör på internet och hur viktigt det är: maila, läsa nyheter, kolla telefonnummer, blogga, göra bankärenden, kolla recept m.m. Snacka om i-landsproblem.
Det är så roligt att ni är så många som läser min blogg och tack för alla kommentarer, fortsätt gärna med detta.

Som ni säkert har hört råder snökaos och kyla i England. Med svenska mått mätt är detta ingenting, lite snö och lite halt, varken mer eller mindre. Men här är det värsta kaoset; inställda flygningar, kaos på vägarna (trots att de är snöfria!), stängda skolor, butiker med lite personal pga att de ej kunnat ta sig till jobbet. Ja, jag säger då det. När vi var på IKEA häromdagen tackade de all personal i högtalaren som lyckats ta sig till jobbet trots snön, när händer detta i Sverige?
Men det är otroligt vackert väder, någon minusgrad och strålande sol. Här kommer lite bilder från en promenad idag
 


Häromdagen var Henrik och jag på IKEA som ligger en liten bit härifrån. Det var en trevlig utflykt, och vi handlade en hel del. Det är mycket man ska ha när man bygger upp ett nytt hem. Men tack vare IKEA behöver det ju inte bli så dyrt.

   

Upptäckte en liten rolig sak på IKEA, ni vet ju att i stort sett allt är ju sig likt på IKEA var i världen man än är. Men inte trodde jag att det gällde dekorationsböckerna som finns i de uppbyggda "showrooms", de var nämligen på svenska allihopa! Lite kul tycker jag!



Vi hörs!

Uppdatering från de sista dagarna.

Ja, vi lyckades komma med flyget till London. Vi hade en enorm tur, endast några få flygningar genomfördes till London Stansted denna dagen, och vi var lyckligt utvalda. Anlände sent på måndagkvällen, runt midnatt, därefter tog vi bussen till Luton och kunde krypa i säng vid halv tretiden på natten.
Anledning till att jag ej har bloggat är den att vi ej har internetanslutning än i vår nya lägenhet, passar på att göra ett inlägg nu när vi städar ur Henriks gamla rum.

Här kommer även lite bilder från vårt Kastrupäventyr:

   

Igår flyttade vi in i vår nya lägenhet, och den enda möbel vi då i stort sett ägde var sängen.
Men idag trillade möbler och diverse prylar in. Först kom sofforna, sedan tv:n och mikron och därefter alla våra flyttkartonger med saker från Sverige. Så nu har vi att göra.

              
Våra flyttkartonger från Sverige

  
Vardagsrummet före och efter möblering.

  
Vårt kök                                 Toaletten, som hör till vårt sovrum

  
Henrik i vårt sovrum, innan sängen monterades upp.


Var bara tvungen att ta en bild på denna underbara väska (min nya ögonsten!) som jag hittade till ett otroligt bra pris på Kastrup, lite förseningar är aldrig fel :-)

Kram på er!

Strandsatt på Kastrup

Ja, då var man sittandes här på Kastrup. Pga ovädret i England och stora delar av Europa är många flyg inställda (däribland vårt), och flygplatserna runt London är i stort sett stängda.
Av alla dagar så var det naturligtvis tvunget att komma ett snöoväder just idag när jag bestämt mig för att flytta till England, och ta med mig halva mitt bohag.
Så nu sitter Henrik och jag här på Kastrup och försöker fördriva tiden. Vår flygning tidigare idag blev som sagt inställd och vi blev ombokade till den senare avgången, så nu väntar vi på om vi får resa till England idag eller om även denna flygning kommer att ställas in.

Tyvärr kan jag inte ladda upp några bilder pga dålig nätverksanslutning.
Fortsättning följer.....

Söndag

Ja, då var det sista dagen i Sverige, på ett litet tag i alla fall. Imorgon bär det av till England.
Idag har jag inte gjort många knop. Började dagen med en sovmorgon, börjar bli en vana nu :-)
Sen tog Henrik och jag tag i vår bagageproblematik, det slutade med en extra kartong att skicka med posten, och precis maxvikt på väskorna. Nu undrar ni säkert hur vi vet vikten på våra väskor, jo det är nämligen så att vi köpt oss en liten bagagevåg för detta, kan rekommenderas till dem som reser mycket och tungt!


Henrik kämpar med packningen!

På eftermiddagen begav vi oss till kalas, då Henriks moster fyllde år. Där träffade vi släkt och åt gott, semlor bl a mmm... Det var roligt att träffa dem, händer inte alltför ofta.

Kram på er.

RSS 2.0