Värmebölja

Har jobbat hela dagen idag. Varit rätt mycket att göra så dagen gick fort, men jösses vad varmt det är... Någon luftkonditionering existerar inte på sjukhuset, nä där är det öppna fönster med tvärdrag som gäller!
Och uniformen som vi bär är inte dirket sval, tjockt tyg som inte andas och så får vi inte ha sandaler/öppna skor, nej nej... det är helt stängda skor som gäller!! Suck!



Jag i min varma jobbuniform

Vet att jag inte borde klaga på värmen, nu när den äntligen är här... men det är lite jobbigt att tänka klart på jobbet i denna värmebölja! Men imorgon är jag ledig, och då får det gärna vara galet varmt :-)

Svenska kex

Hittade dessa när jag var i mataffären idag



Svenska kex, det är lycka :-)

Låneböcker

Bilen är tillbaka i våra ägor. Batteribyte och generatorbyte var det som behövdes. Så nu är vi några kronor fattigare!
Gårdagens kaffe på stan blev till middag i Clare och Robins trädgård! Vi bjöds på kycklingpasta och foccacia bröd, smaskens!

 

Idag har vi haft en soft lördag. Vi tog en vända till det lokala biblioteket för att införskaffa bibliotekskort. Och vi blev mycket glatt överraskade över utbudet där. Så det kommer nog att bli en hel del rundor dit framöver.

Dagens biblioteksskörd


Bilbekymmer

Igår bestämde Henrik och jag oss för att ta en dagsutflykt. Vi försöker göra det när vi är lediga tillsammans, för att upptäcka nya ställen runtikring där vi bor. Det finns faktiskt en hel del att se och göra inom  en timmes avstånd från Hitchin. Först lurade vi på om vi skulle åka till något castle eller garden, men det blev en liten stad som heter St Albans istället, som ligger söderut mot London.
En mysig stad med mycket grönska, charmiga gränder och gamla byggnader.

   

 

Dagen blev hur bra som helst, fram tills dess att vi skulle åka hem...  bilen ville inte starta... suck! Som tur var är vi medlemmar i AA, och får roadservice. Så ett samtal till dem och väntan på 1 1/2 timme så kom det en kille som hjälpte oss att starta bilen. Vi körde den direkt till en verkstad i Hitchin för att få den upp uppkollad som idag. Hoppas, hoppas att det inte är något allvarligt...

 

Idag har vi varit en sväng på gymmet, träningen gick mycket segt, det är väldigt kvavt här, åska i luften. Så det kanske påverkade lite.
Har inte så mycket planer för resten av dagen, pyssla lite hemma, sedan en kaffe på starbucks med Robin & Clare.

Här är förresten jorgubbstårta som jag gjorde häromdagen,


Ledig

Efter att ha jobbat två 12 timmarspass är jag nu ledig i fem dagar!!!
Planen från början var att åka hem till mamma och pappa, då även Henrik är ledig. Men tyvärr är flygbiljetterna tillbaka slutsålda, så typsikt!
Henrik har bara en Parisflygning idag, vilket betyder att han snart är hemma igen (Lagom till jag kravlat mig ur sängen :-)
Så idag blir det storhandling, njuta av det fina vädret och bio med vänner ikväll!

Hoppas ni får en härlig onsdag!

Lyx

Midsommarhelgen är över för denna gången och i år struntade vi helt och hållet i firandet! Man firar ju nämligen inte midsommar här. Jag jobbade hela midsommaraftonen och Henrik jobbade halva midsommardagen, så vi förträngde helgen!
Igår hade Clare, Emma och jag lite tjejkväll hos Clare med god mat och tjejfilm. Vi såg The accidental husband, skall väl erkännas att det inte var den bästa filmen jag sett (rätt dålig faktiskt!).


Clare och Emma på Starbucks

Idag har Henrik och jag varit en tur på gymmet, sedan blev det en tur till Starbucks för lite kaffe.
Vädret har varit rätt ok idag, runt 20 grader och växlande molninghet, så Henrik och jag bestämde oss på eftermiddagen att ta en liten promenad och den tog lite längre tid än vi räknat med .... Vi kände oss plötsligt rätt hungriga och "smet" in på en italiensk restaurang. Det blev goda pizzor i solen på restaurangens uteplats! Man måste ju få lyxa till det lite ibland!

Imorgon väntar jobb för både Henrik och mig.

Vatten, vatten...

Vilken härlig dag! Fint väder med sol och värme har vi haft idag. Henrik och jag har ledig dag tillsammans. Vi började dagen med storhandling på Asda, därefter begav vi oss ut på en liten utflykt. Vi tog bilen och körde sydväst till ett litet samhälle vid namn Marsworth. Här fanns vackra omgivningar med en kanal och vattendrag. Man är ju inte bortskämd med vatten här, vilket gör att man blir så upprymd för varenda vattendrag :-) Så många gånger jag saknat havet!






Vi åt lunch på ett mysigt litet cafe´ och därefter rullade vi ut filten längs kanalen och njöt av solen.




Hoppas ni också haft en mysig tisdag!

He´s just not that into you

Tänk att det snart är midsommar... får mig att längta hem till Sverige lite. Här firas ju inte midsommar och själv kommer jag att spendera hela dagen på jobbet, suck!

Helgen som har gått har jag jobbat. Jobbade fredag och lördag natt, och det var segt! Även nattpassen här är 12 timmar (19.30 - 07.45), förstår inte att det är lagligt att jobba så länge, man är ju rätt trött när morgonen kommer och man skall göra sin medicinrunda, många misstag som kan göras!
Idag har jag haft studiedag -  clinical governance in practice, handlade om patienters syn på vården samt klagomål och stämmningar av sjukhusen. Det var bara en halv studiedag, så efter mötte jag upp Henrik för en god lunch på en pub!
Senare på eftermiddagen var det dags för honom att bege sig av till jobbet och jag tog mig en tur till gymmet.



Henrik på väg till jobbet...

Så nu ligger jag här i soffan och softar, blir filmen He´s just not that into you för mig ikväll!



Gröna fingrar...

Har idag planterat om min basilika i olika krukor, hoppas de överlever detta!




Köksfönstret

Regn och rusk

Regn och rusk, så ser vädret ut här! Usch, kära sommar var är du? Jag vill ha solstrålar och mycket värme!

Idag har både Henrik och jag varit lediga. På förmiddagen tog vi en tur till gymmet. Efter träningspasset slappade vi i gymmets jacuzzi och ångbastu, tyckte det passade ypperligt när vädret är som det är!
Tog sedan en tur ner på stan och inhandlade dessa söta skor som jag spanat in!

                                                                


Har också varit en tur i Luton och fikat hos Jennie och diskuterat livet och lite till :-)

Summering av senaste dagarna

Vart tar dagarna vägen? helt plötsligt har det gått fyra dagar sedan jag bloggade.
Så en liten sammanfattning av dagarna som gått:

Fredag: Halv studiedag med föreläsning i EKG. Mycket intressant lektion, fräschade verkligen upp mina kunskaper inom detta område. Kanske skall satsa på hjärtavdelning igen, är ju himla spännande...
Lugn hemmakväll.

Lördag: 12 timmars arbetspass. Henrik hämtade upp mig efter jobbet och så åkte vi direkt till Clare och Robins BBQ.

Söndag: Ledig dag, lång sovmorgon. På kvällen var vi bjudna till Nils & Sabina, ett svenskt par som bor i Luton. Där bjöds vi på underbar mat! Mättna och belåtna begav vi oss senare till bowlinghallen, och ja, det där är väl inte min sport direkt!! Men tror faktiskt banan lutade lite...

   
Nils & Sabina           Henrik in action       Nu gäller det...

Idag måndag: Storhandling på ASDA, pyssel och plock hemma. Nu ikväll har Clare & Robin varit här på tacos-middag.

Nya Zeeland here I come!

Har varit ledig idag då min studiedag innehållande Mental Capacity Act blev inställd. Vi har hyfsat väder här, lite solstrålar som tittar fram emellanåt, men inte alls lika fint som helgen, snyft!
Så här ser det ut hos oss nu



 Jag läser om Nya Zeeland i gudieböcker



Och Henrik lagar köttgryta :-)

Jepp vi skall åka till Nya Zeeland och hälsa på syrran & co, resan är bokad, jippi!!!!!! I slutet av december går färden, can´t wait!!!

Tänkte också visa en klänning från Billabong som jag köpte igår, ett riktigt fynd!


Bride Wars

Ytterligare en dag har spenderats i solen. Egentligen borde jag städat här hemma, men kan liksom inte motivera mig till det när vi har sådant underbart väder! Från och med imorgon är det sagt att det skall bli lite kallare, så då finns det ju tid att vara inomhus och pyssla med allt man ej hunnit med!
Lite nyttiga har vi i alla fall varit idag då vi åkte iväg och storhandlade på förmiddagen!

Imorgon har jag studiedag, reflective supervision, vad det nu innebär (skall jag vara ärlig har jag inte den blekaste!) Utbildningsdagen kommer att vara på Universitetet som ligger i Hatfield.

Nu skall vi ha lite filmkväll, Bride Wars (tror den heter Bröllopsduellen på svenska)


Foto: Impawards

Sommar och sol

Åh vad härligt det är ute nu! Sommaren är här!!! Ledig fyra dagar och solen strålar som bara den, kan det bli bättre?!
Eftersom vi försöker njuta så mycket av det härliga vädret blir det inte mycket tid inomhus och därmed inte så mycket bloggande.
I lördags tog vi en tur till Stevenage, shoppade lite och sedan intog vi lunch i en park och njöt av solens strålar.
 
Lunch i parken

På kvällen blev det grillning i Luton hos Albin och Jennie. Det var Albin och hans tjej Anna som stod för kalaset (hon bor annars i Bratislava, men var över och hälsade på). Vi hade en supertrevlig kväll!

 
Albin och Anna                     Jennie och jag

  
Sällskapsspel                        Henrik och Albin

Igår var vi utomhus hela dagen och på kvällen promenerade vi till Clare & Robin (som nu flyttat till sitt hus!) för BBQ i deras trädgård.

 

Idag kände vi för att vara lite kulturella och tog bilen till Cambridge. Har hört att staden skulle vara mycket vacker och sevärd.
Och jag kan inte annat än att instämma. Vackra anrika byggnader runt hela staden. Tydligen är universitetet som ligger där från 1200-talet, respekt eller hur?




Lunch i Cambridge

   
Delar av universitetet


Att åka båt på kanlen var populärt (inget vi gjorde denna gången dock!)

RSS 2.0