Livet ar gott!

Vi njuter för fullt av var semester har i Turkiet! De har gratis internet har pa hotellet, sa kunde inte motsta lıte surfning pa intrnet :-), och naturligtvis ett inlagg pa bloggen!
Vı har underbart vader, solar och badar, och ater och dricker alldeles för mycket!












Imorgon har vi bokat hyrbil, och ska utforska Turkiet lite!
Hej sa lange!


På väg...

Ny flyger vi till Turkiet



Piggare

Gårdagens vila och honungsvatten hjälpte nog allt lite. Halsonten är borta och jag känner mig piggare.
Har idag fixat färdigt med en present till ett kommande födelsedagsbarn, kan inte avslöja mer i nuläget men lovar att vid senare tillfälle visa er.
Nu skall jag baka lite chokladmuffins.

Imorgon väntar jobb och sedan åker vi till Turkiet på lördag :-)

Öppnade flygplatser

Då verkar det som att askmolnet från Island är på väg bortåt. Flygplatserna har öppnat här i England och Henrik är nu på väg till jobbet för att flyga till Pisa och Zurich. Hoppas nu bara att man inte öppnat luftrummen för flygtrafiken för tidigt och att det blir en massa incidenter.

Själv har hag dragit på mig en förkylning och lite halsont, försöker kurera det med honungsvatten och vila. Ingen yoga för mig idag.

Helg med nattarbete och massa sol!

Då var mina två nattpass avklarade, var en mycket lugn helg på jobbet.
Vi har haft en fantastiskt vacker helg här i England. Strålande sol och temperatur på upp till 18 grader. Lite synd att jag var tvungen att sova på dagarna och inte kunde njuta till fullo av det vackra vädret, men lite sol på näsan blev det allt.


Jennie, Albin, Henrik och jag njuter i solen!

Tankarna cikulrerar nu mest kring askmolnet och om vi kan åka till Turkiet på lördag. Annars får det bli en roadtrip här i England. Men vill ju så gärna till solen..... hoppas....

Tredje dagen aska

Då är vi inne på tredje dagen med inställda flyg. Under flygets historia har nog luftrummet över norra Europa aldrig varit så tomt som det är nu. Detta är en bild över flygtrafiken under gårdagen.


Inte mycket rörelse där!

Henrik är fortsatt på sina lediga dagar. Men imorgon står det sedan innan Dortmund på schemat, får väl se hur det blir med den saken!

Själv skall jag spendera de två kommande nätterna på jobbet!

Ha en god helg!

vattenläcka

skit skit skit!
Vi har en vattenläcka i vår lägenhet, suck! Idag blev det bekräftat att en läcka som visat sig på vår byggnad kommer från vår lägenhet. Inte helt lätt att spåra den då vi inte haft några tydliga tecken inne i lägenheten. Men tydligen rör det sig om ett rör som står och läcker i badrumsväggen. Så nu måste de riva ner kakel och annat för att komma åt. Tur att vi inte äger denna lägenheten så vi slipper stå för de kostnaderna. Något som vi dock betalar är vatten, skall bli intressant att se vad den räkningen slutar på.

Sällskapsspel

Gårdagskvällen blev en sådan där härligt spontan kväll med vänner.
Jennie, Robin och Albin var här. Vi mumsade på tacopaj och spelade Trivial Pursuit.

 


Nyfriserad

Hemkommen efter ett besök hos frisören. Det var inte igår jag var där precis, nä snarare en sisådär 5 månader sedan. Så det var skönt att få bort allt det slitna håret. Frisören jag hade var supergullig och lockade mitt hår denna gången. Synd att det aldrig blir lika fint när man gör det själv.



Vulkanutbrott

Antar att ni läst och hört om gårdagens vulkanutbrott på Island. Stackars Island, har inte haft det lätt senaste tiden med ekonomiska kriser och vulkanutbrott.
Gårdagens utbrott har gjort att vulkanaska sprider sig över Europa och därmed gjort att flygtrafiken stoppats i stora delar av Europa. Det märktes särskilt på Starbucks i Hitchin idag. Tror nog att i stort sett alla Hitchins piloter befann sig där, då deras arbetsdag plötsligt blev ledig dag.
Henrik hade dock ledig dag sedan innan, så för hans del blev det ingen förändring.
Solen har visat sig en stor del av dagen, så blev några timmar på uteserveringen med en kaffe i handen. Livet är gott ibland.

Nu skall här lagas tacopaj!


Panncakes

God morgon!

Nu skall här njutas av hemmagjorda american panncakes, mums!


God morgon


Godmorgon alla!

Sitter och njuter av dagens första kaffe.
Halv fyra i morse steg H upp för sin arbetsdag till Malaga. Även jag vaknade och var helt klarvaken, tyckte dock att det var lite för tidigt att stiga upp då jag är ledig idag. Tack och lov lyckades jag somna om efter någon timme.

Jag ska snart bege mig till gymmet och träna lite yoga. Sedan lite storhandling av mat, ja, jag har gett upp hemleverans! Kort och gott, de som packade de där varorna är nog inga genier. Beställer man 400g bananer vill man inte ha 1,2 kg, eller beställer man 150g champinjoner är 450g lite mycket. Detta hände varje gång, så jag lessnade.

Ikväll blir det biobesök, film har vi inte bestämt än.







trädgård på önskelistan

Det fortsätter vara vackert väder här, något kyligare, men temperaturen ligger ändå runt 13 grader. Ska tydligen bli lite sämre i veckan, så man får passa på att njuta.
Ni tycker säkert att jag är jättetjatig med mitt väderprat i varje inlägg, men man blir så himla glad och full av energi av det vackra vårvädret. Finns något jag saknar dock, en trädgård eller balkong!

Bjuder på lite bilder från gårdagens lunch på stan





Igår kväll hade Emma, Clare och jag en vinkväll på stan. Nu söndagssoftar jag mest, dags för jobb imorgon!

Hitchin i full vårblom

Har ni sett vilket vackert träd. Våren är i full blom.



För varje dag nu ser man hur knoppar slår ut och träden blir allt grönare. Är så ljuvligt att sticka ut näsan och känna vårluften.

Idag har vi bl a varit en sväng till St Albans som liger ca 40 minuter söder om Hitchin. Där blev det presentinköp till kommande födelsedagsbarn. Köpte även min strandklänning, och för er som läste mitt tidigare inlägg angående detta, kan jag säga att det blev nr 2.

underbara vårdag

Vilken ljuvlig dag, strålande sol och 16 grader varmt och jag är ledig! Jobbade gårdagen och har nu en ledighet på fyra dagar, har tajmat in det fint, verkar som det skall bli strålande väder hela helgen. Ibland ska man väl ha lite tur inte sant?

Var en runda på gymmet idag och presterade bättre än förväntat, blev 5 km på löpbandet och så lite cykling. På eftermiddagen var vi några som möttes upp för en kaffe på stan.






Foccaciabak

Dagens bak: Foccaciabröd


Easter Sunday

Extremt lugn dag på jobbet idag. Hade faktiskt flera lediga bäddplatser, men inte en enda blev belagd under mitt tolvtimmarsskift. Kändes mest som jag satt på rumpan och gjorde ingenting vilket verkligen inte tillhör vanligheterna.
Kom hem till den en tom lägenhet, H flyger Lisabon och tillbaks och kommer hem vid midnatt någon gång. Så tror nog jag kryper ned i sängen med en god bok.

Planen imorgon är gymmet, brödbak och middag hos vänner på kvällen.

Mer svenskt kan det väl inte bli, eller?

Såg just på tv en trailer för ett kommande program med Jamie Oliver (ni vet kocken).
Skrattade gott, den typiska bilden av svensken enligt engelsmannen!
Kika in HÄR och tryck på play video på mitten av sidan, så får ni se vad jag menar!

Glad Påsk!


Påsktider är det ja. Märker knappt att det är storhelg, affärerna är öppna som vanligt, inga påskkärringar så långt ögat kan nå, ja det skulle väl vara alla chokladäggen i affären då! Köpte faktiskt ett sådant till H igår.
Jag är ledig fram till söndag och får fira delar av påsken ensammen då H jobbar och stack iväg för nightstop i Dortmund idag.

Är just nu på jakt efter en strandklänning, som bl a behövs till semestern, funderar på någon av dessa.




April, april...

Har ni blivit lurade idag? Det har jag. Älsklingen kröp ned i sängen igen i morse och sa att hans flygning blivit inställd pga bombhot mot flygplatsen, så det skulle inte bli någon arbetsdag för hans del. Och jag mitt nöt gick på detta, hur dum får man bli? Får väl skylla på seg hjärna sådär på morgonkvisten!

Lyckades släpa mig iväg till gymmet idag, kände verkligen inte för det, har liksom kommit ifrån träningen lite, så nu måste jag ta mig i kragen.

Har läst att ni i Sverige har strålande vårväder på de flesta håll, här har det typiska engelska aprilvädret visat sig, regn, regn och lite mer regn. Ja, men snart så flyr vi till varmare breddgrader en vecka. Vi har nu bokat en resa till solen, och destinationen blev Turkiet. Så om drygt tre veckor befinner vi oss här...


RSS 2.0