fyrdagarsledigt på g

Nu har jag klarat av mina två 12-timmarspass på jobbet! Har varit rätt slitigt, jag är fortfarande mycket förvirrad! På eftermiddagen idag ägnade vi oss åt att skriva ut eller flytta alla patienter till andra avdelningar för att sedan stänga ner ena änden av avdelningen! För att sedan öppna på måndag igen eller kanske tom imorgon, logiskt va? Stackars patienter!

Nu väntar en fyrdagsledighet för både Henrik och mig. Och eftersom vädret skall bli fantastiskt dessa dagar, tänkte vi mest njuta utomhus och kanske smyga in en och annan shopping, lönen har ju anlänt :-)


Tillbaka...

... i bloggvärlden igen och också i England. Har ju varit i mitt kära Sverige i helgen, åh så härligt det var, ville inte åka tillbaks till England. Det är något visst med moderlandet...
I fredags tog som sagt Henrik och jag flyget till Kastrup, därifrån blev det tåg till Halmstad. Vi övernattade hos Henriks föräldrar, där det även bjöds på god mat! Lördag lunch var det sedan dags att bege sig innåt landet och skogarna :) nämligen till ett ställe som heter Kalv, som ligger på gränsen mellan småland, halland och västra götaland. Där skulle vi fira våra vänner Anna och Henriks bröllop. Och vilken dag det blev! Vackert brudpar, vackra omgivningar, god mat, trevligt umgänge! Tack Anna och Henrik! Här kommer lite bilder


Vackert brudpar!

    
Vacker musik framförd av Linnea och Therese.

         
Martin, Anna, Henrik                   Maria, jag, Anna

   

På söndagen for vi sedan ner till Helsingborg, för att sedan ta båt och tåg till Kastrup på måndag morgon.

Idag har jag haft studiedag, vi avverkade sårvård, hyfsat intressant!

Hushållsarbete

Ingen jobb- eller studiedag för mig idag, utan en ledig dag! Härligt! På förmiddagen tog jag en sväng till gymmet och körde löpträning, pustande ordentligt! I övrigt blev det en sväng på stan och sedan det tråkiga, alla måsten här hemma, boring boring! Städa, tvätta, stryka...
Jobbar nu två heldagar sedan far Henrik och jag hem till Sverige på fredag för vara med på våra vänner Henrik & Annas bröllop! Skall bli så roligt!

Söndag

Dags för en liten uppdatering från den engelska sidan!
Henrik har varit i Sverige i helgen på svensexan, så jag har haft lägenheten för mig själv. Har varit lite ensamt men ikväll kommer älsklingen hem igen.
Det har blivit fika med tjejerna (Emma och Clare), shopping, mys i soffan framför Eurovision Song contest, bakning samt träning för min del i helgen. Ni läste rätt, det där med träning :-) , har ju varit lite dåligt med den varan sista tiden, men nu är det nya tag!
Tyvärr blir det inga bilder då Henrik snodde med sig kameran till Sverige!
Imorgon väntar ytterligare en studiedag, denna gången ytterligare en lektion i infection control (de är besatta av det här! MRSA MRSA.....) sen skall jag också lära mig lite mer om epiduraler och PCA pumpar.

Ha en skön söndag!

Dålig kommunikation

En ledig dag går så fort inte sant?
Gårdagen spenderade jag som sagt på jobbet hela dagen, även fast vissa saker börja klarna något så är det så himla mycket som är helt förvirrande! En sak som irriterar mig en del är kommunikationen med läkarna, eller jag kanske skall skriva den icke existerande kommunikationen, för många gånger är det tyvärr så! Och jag som kunde tycka att läkarna i Sverige var dåliga på att kommunicera med sina sjuksköterskor, men det tar jag tillbaka! På avdelningen där jag jobbar nu finns det ingen "vanlig rond", nä, där dyker läkarna upp någon gång under dagen och pratar med sina patienter (olika läkare till olika patienter!) och pyser sedan iväg utan ett ljud till sjuksköterskan! Hur skall jag då veta vad som planeras? Jobbigt!

Idag har jag och Henrik haft en ledig dag tillsammans, mysigt! Vi tog bilen till Milton Keynes för lite shopping.
Inhandlades ett par skor samt "sjuksköterskeklocka".



Nu skall vi snart äta spagettis och köttfärssås!

Grattis Pappa

Idag är det inte vilken dag som helst, det är Pappas födelsedag så...

...Grattis på födelsedagen Pappa!
Hoppas du har en underbar dag!



Charlie

Syrran skickade några bilder på deras lille kille Charlie, så jag tänkte lägga upp några här så ni få se honom!
En rikitig sötnos, eller hur?





Idag har jag haft studiedag, och det har varit en mycket seg sådan! Vi började med respiratory assessment, inget nytt att lära direkt. Efter det hade vi en lektion i child protection, känns inte som det kommer beröra mig så mycket då jag inte jobbar på någon barnavdelning.
Imorgon är det dags för långdag på jobbet!

Italiensk mat och tivoli

Henrik har precis åkt iväg till jobbet, tror han skulle flyga till Aberdeen och Nice idag och kommer inte hem förräns midnatt. Så jag har hela dagen för mig själv!

Igår var vi ute och åt på en italiensk restaurang, som vi inte provat tidigare. Stället var fullt av folk, vilket verkade lovande, tur också att vi bokat bord annars hade vi nog kunnat glömma att äta där... Maten var fantastisk, blir nog fler besök där framöver!
   

Efter middagen begav vi oss till en park här i Hitchin där ett tivoli slagit sig ner för några dagar, vi mötte upp vänner och åkte lite radiobilar m.m. Därefter blev en drink på en pub här i stan innan vi drog oss hemåt.

 

Hoppas ni alla får en skön söndag.

TK Maxx

Lördag morgon, åh vad härligt! Idag skall jag ha en härlig "slappedag", göra vad som faller mig in! Henrik skall snart iväg och jobba, när han kommer hem ikväll skall vi och Clare ut och äta på italiensk restaurang, mums!

Gårdagen försvann fort som bara den. Träffade Clare som bjöd på lunch på dagen, typisk engelsk lunch: Jacket potatos (dvs bakad potatis) med baked beans och ost, tycker faktiskt att det är riktigt gott (har gått och blivit ordenligt brittisk). Efter lunchen for vi iväg till en affär som heter TK Maxx, åh vilken rolig affär det är, kan strosa där i evigheter! De säljer märkeskläder och prylar till bra priser, en riktig fyndbutik! Under eftermiddagen blev det även några besök i bröllopsbutiker, då Clare skall gifta sig nästa år.

Nu skall jag njuta av en god frukost!

Trött

Är nu hemma och mycket trött efter mina två 12 timmarsdagar på nya jobbet. Sammanfattningsvis kan jag säga att allt är mycket förvirrande. Men jag försöker att ta en dag i taget, får väl hoppas att det faller på plats någon gång i framtiden!

Är nu ledig över helgen, skall bli så skönt...

Moster Johanna

Har varit på utbildning idag, när jag kom hem i eftermiddags ringde mamma och berättade att jag blivit moster till en liten pojk! Så roligt! Inatt svensk tid hade syrran ringt till mamma och pappa och berättat denna fantastiska nyhet. Allt gick bra och de mår fint. Pojken kom några veckor tidigare än beräknat, så jag blev lite överraskad när mamsen ringde! Men det är så kul!!

Så grattis grattis syrran och Aaron till er pojk!!!

Bank holiday

Bank holiday här idag, ungefär som röd dag i Sverige. De är lediga denna dagen istället för 1:a maj. Någon valborgseld eller demonstrationståg finns inte här.
Skall försöka fixa iordning lite här hemma idag.
Börjar dagen med denna


Pizzabak

När Henrik kom hem efter lunch begav vi oss till en park i Stevenage för att njuta av lite frisk luft och sol! Jennie som också jobbat morgonskift hängde på. Men så mycket sol var det inte till att börja med, klarnade dock lite senare på eftermiddagen.


Blev också en fika i parkens cafe´

Ikväll bakade Henrik en supergod pizza. Visst ser den god ut?


blogguppehåll

Oj, så här långt blogguppehåll har jag nog aldrig haft! Ledsen för detta, men dagarna har varit så späckade att jag inte tagit mig tid till att blogga.
Jag har nu avslutat min andra och sista vecka på introduktionen. Vi har denna veckan avhandlat förflyttningsteknik, konflikthantering, blodtransfundering (säger man så på svenska?), sårvård m.m. Nästa vecka börjar jag på avdelningen, kommer dock att ha några studiedagar till framöver!

Mamma och pappa åkte hem i onsdags, trist, var väldigt roligt att ha dem här! Lite synd att jag inte hade så många lediga dagar när de var här dock, men vi hittade på mycket roligt andå!

Henrik jobbar denna helgen, men slutar tidigt om dagarna så igår blev det en shoppingtur till Stevenage.

 

 
                                      Storhandling på Asda

Ha en skön söndag!

RSS 2.0